toon meer

Dichter - Fictieschrijver - Journalist

Genre
Jeugdboek - Kinderboek - Kort verhaal - Poëzie - Young adult

Thema's
Australië - Beroepen - Diversiteit - Feminisme - Gezondheid - LHBTI - Liefde - Seksualiteit - Sport - Vriendschap

Subthema's
ADHD, coming-of-age, verliefd worden, zee, jezelf zijn, Multiple Sclerose

Activiteiten
deelname gesprek/discussie - Groepsbezoek (Jeugd) - Interview (als geïnterviewde) - Interview (als interviewer) - Lezing - online activiteit (livestream) - online activiteit (video) - Presentatie - Signeersessie - Voordracht - Workshop/masterclass

Campagnes
Kinderboekenweek 2024

Leeftijdsgroepen
Groep 3-4 Basisonderwijs - Groep 5-6 Basisonderwijs - Groep 7 -8 Basisonderwijs - Jongvolwassenen - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Volwassenen

Miriam Bruijstens is auteur van poëzie, kinderboeken en literatuur voor jongeren. Haar nieuwste boek De Kleuren van de Zee (Best of YA, 2023) is een onconventioneel boek voor jongeren over queer zijn en het hebben van ADHD, tegen een achtergrond van zon, zee, strand en een vuurtoren. Het boek is luchtig en feelgood, maar behandelt toch veel maatschappelijke thema's. 

Het eerste kinderboek van Bruijstens, Vlinder, verscheen in 2012 bij Uitgeverij Pica. Haar tweede kinderboek, Storm, verscheen een jaar later bij Clavis. Haar youngadultboeken Het boek van Tess (Clavis,2014) en Het tweede boek van Tess (Clavis, 2016) kregen lovende kritieken, waarin vooral de rauwe schrijfstijl geprezen werd. Omdat Miriam graag verschillende dingen uitprobeert, stapte ze over naar het schrijven van poëzie, wat in 2018 leidde tot de dichtbundel Ik huppel naar je lach (Van Goor). In november 2019 verscheen Het zout uit je ogen (Best of YA), een dichtbundel voor young adults. In februari 2021 is er een vernieuwde en herziene uitgave van Vlinder verschenen bij van Goor. Ook heeft Miriam meegewerkt aan de verhalenbundel 'Wat ik worden wil' dat ter gelegenheid van de kinderboekenweek over beroepen is verschenen bij Van Goor en de verhalenbundel 'Niet Storen' (Van Holkema & Warendorf, 2022).

Op social media is Miriam vooral actief op Twitter en Instagram, waar ze je meeneemt in haar leven als schrijvende ad(h)d'er. Verder publiceerde ze het passieproject IJs en Asfalt, een dichtbundel/fotoboek over schaatsen en skeeleren, met medewerking van onder andere wereldkampioen Irene Schouten.

Publicaties

De Kleuren van de Zee
2023, VAN GOOR
Young adult
Niet Storen
2022, Van Holkema & Warendorf
Kinder- of jeugdboek
Vlinder
2021, VAN GOOR
Kinder- of jeugdboek
Wat ik worden wil
2021, VAN GOOR
Kinder- of jeugdboek
Het Zout uit je Ogen
2019, VAN GOOR
Young adult - Poëzie
Ik Huppel naar je Lach
2018, VAN GOOR
Kinder- of jeugdboek - Poëzie
Het 2e boek van Tess
2016, Clavis
Roman - Young adult
Storm
2014, Clavis
Kinder- of jeugdboek
Het boek van Tess
2014, Clavis
Roman - Young adult
Vlinder vliegt
2013, Pica
Poëzie
Vlinder
2012, Pica
Kinder- of jeugdboek

Media

foto's