Afbeelding van de auteur

Francien Regelink


Geboorteplaats Warnsveld

Website https://francienregelink.nl
Fictieschrijver - Non-fictieschrijver

Genre
Autobiografie - Biografie - Dagboek - Essays

Thema's
Liefde - Pesten - Seksualiteit - Mediawijsheid - Vriendschap

Subthema's
Sexting, Grooming
Activiteiten
Interview (als geïnterviewde) - Interview (als interviewer) - Lezing - Presentatie

Leeftijdsgroepen
Groep 7 -8 Basisonderwijs - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Jongvolwassenen - Volwassenen - Senioren

Toen Francien Regelink 15 jaar oud was, liet zij via de webcam haar borsten zien aan de coolste jongen van de school. Ze maakte een screenshot en stuurde hem dat (via MSN) toe in de veronderstelling dat het ‘for your eyes only’ was. Daar dacht hij anders over. Want enige tijd later hingen ze door de hele school. 

Regelmatig verschijnen berichten over dit soort voorvallen in het nieuws. Eind jaren ’90 hadden we er nog geen naam voor, tegenwoordig wel: SEXTING. Door de komst en explosieve groei van social media gaat de verspreiding van dit soort intieme beelden vele malen sneller en verder. En is de vernietigende kracht dus ook groter en, zo blijkt keer op keer, niet te overzien.

Met haar voorlichting ‘Francien laat je tieten nog eens zien!’ wil Francien niet alleen haar persoonlijke verhaal vertellen, maar vooral de jongeren van nu bewust maken van de gevolgen. De gevolgen voor het slachtoffer als je zo’n foto doorstuurt aan je vrienden. En de gevolgen voor jezelf als je – in volste vertrouwen – een naaktfoto van jezelf verstuurt aan je grote liefde of je beste vriend(in). Om die reden heeft Francien een tweede boek uitgebracht met de titel 'Help, ik sta online!' Ze schreef haar ervaringen neer in het boek met de veelzeggende titel Francien laat je tieten nog eens zien.

Als veelgevraagd mediacoach en ervaringsdeskundige geeft ze workshops/lezingen op scholen, zowel aan jongeren, hun ouders en de docenten. Uit deze ervaring kwam haar tweede boek voor: 'HELP! Ik sta online. Het is een praktische handleiding voor slachtoffers van shame- sexting en hun volwassen omgeving. Een boek dat Francien zelf graag had vastgepakt toen ze er mee te maken kreeg. Het no-nonsense verhaal is op een heldere, rustige manier opgebouwd en helpt de lezers doorheen het verwerkingsproces.' - Hebban Rescensie geschreven door Marina.

Publicaties


HELP! Ik sta online
2019, Blossom Books
Non-fictie

Francien Laat Je Tieten Nog Eens Zien
2016, Kosmos
Non-fictie


Media

foto's

video's

Blijf op de hoogte

aanmelden voor onze nieuwsbrief