Inge van der Krabben

Geboortedatum 26-10-1972

Geboorteplaats 's-Hertogenbosch

Website http://www.ingevanderkrabben.nl
Facebook http://ingevanderkrabben
Twitter http://@ingevdkrabben
Instagram ingevanderkrabben.nl/

Afbeelding van de auteur

Geboortedatum
26-10-1972

Geboorteplaats
's-Hertogenbosch

Website
http://www.ingevanderkrabben.nl
Facebook
http://ingevanderkrabben
Twitter
http://@ingevdkrabben
Instagram
ingevanderkrabben.nl/

toon meer

Fictieschrijver

Genre
Kort verhaal - Roman

Thema's
Zingeving - Identiteit - Ouderdom - Vriendschap - Psychologie - Diversiteit - Filosofie - Rouw - Familie - Liefde

Subthema's
moeder-dochter, ouder-kind, verbeeldingskracht, patronen, Marokko, rouw, zingeving, tweestrijd, schrijfproces, schrijven, zingeving

Activiteiten
Lezing - deelname gesprek/discussie - Internetactiviteit - Workshop/masterclass - Signeersessie - Interview (als geïnterviewde)

Leeftijdsgroepen
Senioren - Volwassenen - Jongvolwassenen - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Groep 5-6 Basisonderwijs

Inge van der Krabben is auteur van romans en korte verhalen en gecertificeerd schrijfdocent.

Aanbod lezingen en workshops

Ze geeft lezingen en workshops bij boekhandels, bibliotheken, leesclubs en literaire festivals, combineert daarin haar werk als auteur en als creatief schrijfdocent.

'In gesprek gaan met lezers over mijn werk, mensen laten kennismaken met creatief schrijven of een combinatie daarvan leidt tot mooie, nieuwe inzichten. Ik geef (online) lezingen en schrijfworkshops aan kinderen, jongvolwassenen en volwassenen. Op scholen, in boekhandels en bibliotheken. Voor meer informatie over mijn aanbod zie de bijgevoegde documenten of neem een kijkje op mijn website.

'In 2015 debuteerde ik met mijn roman Tot waar we kijken kunnen bij Ambo|Anthos, waarin een moeder-dochter relatie centraal staat. Dit debuut is met 1500 verkochte exemplaren, een nominatie op de shortlist van de Hebban debuutprijs 2016 en media-aandacht, geslaagd te noemen. Mijn tweede roman In je dromen ga jij verscheen 8 februari 2019 bij Luitingh Sijthoff. Deze roman gaat over drie generaties Marokkaanse vrouwen in Nederland en een familiegeheim; over ongeschreven regels, het durven openbreken van tradities en het toelaten van het onbekende. Het verhaal speelt zich deels in Marokko, deels in Utrecht af. Een derde roman 'Van het hart' verscheen 28 januari 2021 bij Luitingh Sijthoff en heeft als thema verlies- en rouwverwerking. Het verhaal speelt af in een rouwgroep en geeft zicht op het opnieuw invullen van je leven. Het gaat ten diepste over waar je wel en waar je geen grip op hebt in je leven. Wat mij fascineert is hoe wij als mens onze weg vinden in het leven, wat ons drijft en hoe we ons hierbij verhouden tot elkaar. Schrijven is voor mij dé manier om dit te onderzoeken.'

Boekenweek

Mijn nieuwe roman 'Van het hart' met als centrale thema verlies en rouw, sluit perfect aan op het thema van de boekenweek 2021 'tweestrijd'. Hoofdpersoon Mies Goedhart van 75 verkeerd in tweestrijd tussen het vastzitten in haar rouw en het weer bij de wereld willen horen. Lukt het Mies om zich opnieuw open te stellen? Hoe werkt dat in een rouwgroep? Wat zijn belangrijke inzichten rondom verlies en rouw? In mijn (online) lezing bij 'Van het hart' vertel ik hier graag over en ga daarna met deelnemers in gesprek.

 

Publicaties

Van het hart
2021, Luitingh-Sijthoff
Roman
In je dromen ga jij
2019, Luitingh-Sijthoff
Roman
Tot waar we kijken kunnen
2015, Ambo Anthos Uitgevers
Roman

Media