Marie-Louise Sekreve

Afbeelding van de auteur
toon meer

Fictieschrijver - Illustrator

Genre
Kort verhaal - Prentenboek - Kinderboek - Jeugdboek

Thema's
Familie - Humor - Vriendschap

Activiteiten
Internetactiviteit - Interview (als geïnterviewde) - Lezing - Presentatie - Signeersessie - Voordracht - Workshop/masterclass

Leeftijdsgroepen
Peuters - Kleuters - Groep 3-4 Basisonderwijs - Groep 5-6 Basisonderwijs - Groep 7 -8 Basisonderwijs - Jongvolwassenen - Volwassenen - Senioren

Marie-Louise Sekrève schrijft en illustreert kinder- en prentenboeken.
Ze doet dit samen met Mark Sekrève. Ze schrijven samen verhalen en ze tekenen samen aan elke illustratie (en dat zonder ruzie maken!). Werk van hen is te zien geweest bij Zapp en Sesamstraat.

De nieuwe vertelvoorstelling 'Giraf leert fietsen!' voor de Kinderboekenweek 2019 kunt u nu boeken! Speciaal voor de Kinderboekenweek 2019 spelen Marie-Louise Sekrève en Mark Sekrève de vrolijke vertelvoorstelling “Giraf leert fietsen” aansluitend bij het thema vervoer en met het motto: ‘Reis mee!’ Marie-Louise en Mark verzorgen een interactieve voorstelling waarin ook gezongen wordt, voor groepen 1 tot en met 3.

De vertelvoorstelling duurt ongeveer 50 minuten en kan zowel voor kleine als grote groepen worden opgevoerd. De voorstelling is speciaal geschreven voor de groepen 1, 2 en 3 om ook hen kennis te laten maken met het plezier van boeken, maar vooral ook om hen aan te moedigen tot lezen, bezig te zijn met taal en het stimuleren van de fantasie.
Beeldmateriaal van eerdere vertelvoorstellingen vindt u hier www.bulkjes.nl/vertelvoorstelling
Ook hebben ze vaker en met veel plezier opgetreden op Islamitische scholen.

Alle benodigdheden voor de voorstelling hebben we bij ons (o.a. alle decorstukken, achtergronddoek en geluidsapparatuur). Marie-Louise en Mark hebben ongeveer 30 minuten nodig om op te bouwen in een groot lokaal, gymzaal of speellokaal.

De liefde voor lezen en kinderboeken zorgt ervoor dat Marie-Louise en Mark graag vertellen over hun werk en boeken. Ze geven met veel enthousiasme hun eigen draai aan lezingen voor volwassenen en studenten, grappige, interactieve workshops aan grote mensen en basisschoollieren en vrolijke, zing en speel vertelvoorstellingen voor groepen 1 tot en met 3.

Natuurlijk is er een website waar van alles over hen te lezen is (bulkjes.nl) en een website helemaal alleen voor de prentenboekenserie van Giraf: Girafenvriendjes.nl Ook zijn ze te vinden op Facebook en Instagram. Ze vinden het leuk om van je te horen.

Inmiddels hebben ze 15 titels op hun naam staan en zijn alweer 16 jaar bezig met boeken schrijven en illustreren. En ze zijn nog lang niet klaar!

 

Publicaties

Giraf gaat logeren
2017, Uitgeverij Eendagsvlieg
Prentenboek
Giraf schrijft!
2016, Uitgeverij Eendagsvlieg
Prentenboek
Grandioso Marveloso
2013, Uitgeverij Eendagsvlieg
Prentenboek
Giraf en de krookeritis
2011, Uitgeverij Eendagsvlieg
Prentenboek
Tijd voor jou
2011, Uitgeverij Eendagsvlieg
Prentenboek
Giraf leert fietsen
2010, Uitgeverij Eendagsvlieg
Prentenboek
Jij bent geweldig!
2010, Uitgeverij Eendagsvlieg
Prentenboek
Giraf viert feest
2009, Uitgeverij Eendagsvlieg
Prentenboek
Ik blijf bij jou
2009, Uitgeverij Eendagsvlieg
Prentenboek
Giraf gaat slapen
2008, Uitgeverij Eendagsvlieg
Prentenboek
Ik hoor bij jou
2008, Uitgeverij Eendagsvlieg
Prentenboek
Een cadeau voor Ode
2008, Uitgeverij Eendagsvlieg
Prentenboek
Het Dikkebillenmonster
2007, Uitgeverij Eendagsvlieg
Prentenboek
Thomas wil niet jaloers zijn
2003, Uitgeverij Eendagsvlieg
Prentenboek

Media