Afbeelding van de auteur

Laura Burgers


Geboortedatum 11-05-1989

Geboorteplaats Den Haag

Website http://www.copycatboek.nl

Facebook https://www.facebook.com/Copycat-116853795069273/?ref=aymt_homepage_panel
Fictieschrijver - Non-fictieschrijver

Genre
Jeugdboek - Journalistiek - Essays - Columns - Young adult - Spanning - Non-fictie - Kinderboek

Thema's
Misdaad - Wetenschap - Humor - Filosofie

Subthema's
klonen van mensen; scifi; computermisdaad; schilderkunst
Activiteiten
Lezing - Presentatie - Workshop/masterclass - Signeersessie - Interview (als interviewer) - Interview (als geïnterviewde) - Voordracht

Leeftijdsgroepen
Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Jongvolwassenen - Volwassenen

Laura Burgers (Den Haag, 1989) is de dochter van Simon Burgers. Samen schreven ze de spannende 12+ young adult romans Copycat en Het Morelli principe. In een gastles komen Laura en Simon vertellen hoe je geheimschriften ontraadselt, hoe je spannend kunt schrijven en wat het mysterieuze principe van Morelli inhoudt. De gastles daagt de leerlingen uit verder te denken over kunst, over henzelf en over taal.

 

Laura gaf eerder voor bibliothecarissen uit Noord-Nederland een lezing met als onderwerp 'hoe hou je jongens van 12+ aan het lezen?'.


Laura heeft Rechten en Frans gestudeerd in Amsterdam, Parijs en New York. Ze werkt nu aan de universiteit. Ze schrijft met enige regelmaat voor diverse media. Een overzicht is te vinden op haar website www.lauraburgers.nl 

 

In september 2017 verschijnt bij Amsterdam University Press de essaybundel Blikopener, die zij met zes anderen schreef. Dat boek – met als doelgroep (jong)volwassenen – biedt een verbredend perspectief op zes onderbelichte of beladen onderwerpen, namelijk de macht van multinationals, het einde van de monogamie, de hedendaagse manie over gezond eten, pedofilie, de invloed van cultuur op de bètawetenschap en complottheorieën.

Media

foto's

video's

Bekroningen


Hebban YA Thriller van het jaar, shortlist 2014

Hebban YA Thriller van het jaar, derde plaats 2011

Blijf op de hoogte

aanmelden voor onze nieuwsbrief