Jacqueline Zirkzee

Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Jacqueline Zirkzee
toon meer

Fictieschrijver - Non-fictieschrijver

Genre
Historische roman

Thema's
Europa - Geschiedenis - Identiteit - Indonesië - Kolonialisme - Midden-Oosten - Psychologie - Reizen - Vriendschap - Vrijheid - Wetenschap

Activiteiten
Interview (als geïnterviewde) - Interview (als interviewer) - Jurylidmaatschap - Lezing - Signeersessie - Voordracht - Workshop/masterclass

Leeftijdsgroepen
Volwassenen

Jacqueline Zirkzee is romanschrijver en historicus. In 2001 werd haar eerste historische roman uitgegeven bij een literaire uitgeverij. Diverse romans en verhalen volgden. Ze ontving verschillende malen een beurs van het Nederlands Letterenfonds. Op bevlogen wijze vertelt ze over de onderwerpen in haar romans.

Naast schrijver is ze al bijna twintig jaar redacteur en schrijfcoach. Ze werkte mee aan de populaire Schrijfkalender en het schrijfboek 'Schrijf je boek in 1 jaar' en ze verzorgt consulten en schrijfworkshops voor volwassenen. 

Naar aanleiding van haar roman 'Het Heksenhuis' kan een presentatie ook gaan over hoe complotdenken tot een heksenjacht kan leiden. De roman 'Reimer' gaat over onder meer de wantoestanden in Nederlands-Indië onder Jan Pieterszoon Coen. Er is een presentatie met beelden over de expansiedrift van de VOC in de zeventiende eeuw en het begin van de kolonisatie van Indonesië. De hoofdpersoon komt op een VOC-schip terecht en is getuige van het Bloedbad van Banda. Voor de roman 'De eerste priesteres' heeft ze een boeiende presentatie ontwikkeld over de oorsprong van onze beschaving en de vorming van de eerste steden.

 

Media

foto's

externe webpagina's