toon meer

Non-fictieschrijver - Fictieschrijver

Genre
Non-fictie - Roman - Autobiografie - Dagboek - Journalistiek - Jeugdboek

Thema's
Liefde - Europa - Diversiteit - Pesten - Mediawijsheid - Kunst - Burgerschap - Economie - Feminisme - Ouderschap - Politiek - Vrijheid - Identiteit - LHBTI

Activiteiten
online activiteit (livestream) - Voordracht - Interview (als geïnterviewde) - Interview (als interviewer) - Signeersessie - Groepsbezoek (Jeugd) - Jurylidmaatschap - deelname gesprek/discussie - Lezing

Leeftijdsgroepen
Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Jongvolwassenen - Volwassenen - Senioren

Splinter Chabot is programmamaker en politiek expert maar ook een rasoptimist en allemansvriend. Dit voorjaar verscheen zijn eerste boek ‘ConfettiRegen’ over de vrijheid van het individu. Hij zal daarmee als auteur in de voetsporen treden van zijn vader Bart Chabot. Daarnaast verschijnt Splinter regelmatig in diverse praatprogramma’s. Zo was hij sinds 2017 regelmatig tafelheer bij DWDD en meerdere meerdere malen te gast bij Jinek. Sinds April 2020 heeft Splinter een wekelijks radioprogramma op Radio 1 met Roos Moggré genaamd Proost!

In het voorjaar van 2019 maakt Splinter voor AVROTROS het programma ‘SPLINTER, in de politiek’, waarin hij deuren opende die normaal gesloten bleven, van de geheime gangen van het Binnenhof tot de lievelingsplekken van politici. In het najaar van 2019 wordt Chabot verkozen tot ‘Best Dressed Man’ van het jaar door Esquire.

Met de liberale visie ‘Iedereen is kunstenaar!’ begon Splinter Chabot aan zijn studie Politicologie aan de UvA en was hij twee jaar bestuurder bij de Amsterdamse JOVD-afdeling. Als voorzitter in Amsterdam organiseerde hij onder andere de succesvolle Amsterdamse Hand-in-hand mars. Het jaar daarop werd hij verkozen tot de Landelijk Voorzitter van de Jongerenorganisatie Vrijheid en Democratie (JOVD).

Als Splinter gevraagd wordt naar zijn politieke voorbeelden, antwoordt hij zonder twijfel David Bowie & Prince; vrijgevochten individuen die voor Splinter het liberalisme belichamen.

Publicaties

Confettiregen
2020, Uitgeverij Unieboek Het Spectrum

Openbare lezingen

18-12-2021 Boekhandel Hoofdstuk Een , Gooteplein 2, Brielle (Brestheater)