toon meer

Dichter - Fictieschrijver

Genre
Kort verhaal - Poëzie - Roman

Thema's
Dementie - Familie - Filosofie - Geschiedenis - Identiteit - Tweede Wereldoorlog

Activiteiten
deelname gesprek/discussie - Groepsbezoek (Jeugd) - Internetactiviteit - Interview (als geïnterviewde) - Jurylidmaatschap - Lezing - Presentatie - Signeersessie - Voordracht - Workshop/masterclass

Leeftijdsgroepen
Jongvolwassenen - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Senioren - Volwassenen

Bianca Boer debuteerde in 2007 met de verhalenbundel Troost en de geur van koffie en publiceerde in 2010 de dichtbundel Vliegen en andere vogels. In 2019 verscheen de roman Draaidagen. In 2022 verscheen haar dichtbundel Vaste grond.

Over Vaste grond
In de bundel onderzoekt Boer met gedichten hoe de wereld verschuift als je moeder Alzheimer krijgt en langzaam verdwijnt. Wat zegt dat over de rest van de familiebanden, de wereld, en de andere relaties om je heen?

Over Draaidagen
In Draaidagen worstelt Judith  met wie ze is, wat ze wil en waar ze vandaan komt. Meer nog dan dat worstelt ze met haar achtergrond. Zonder vader en moeder groeide ze op bij haar oma, een Auschwitz-overlever. Inmiddels dementeert haar oma en leeft ze steeds meer in haar traumatische verleden. Om dichter bij haar oma te komen en haar verleden te begrijpen, gaat Judith als edelfigurant spelen in een film over de Tweede Wereldoorlog. Bianca Boer schreef met Draaidagen een ontroerende, ingenieuze debuutroman over trauma, de oorlog, familiebanden en verhalen.

Draaidagen is zeer geschikt om te bespreken op middelbare scholen of in leesclubs. 

Bianca Boer leest graag voor op festivals en literaire avonden. Ook heeft ze jarenlange ervaring als schrijfdocent in het volwassenenonderwijs en op middelbare scholen. 

Kijk op haar website voor recensies over haar werk. 
 

 

Publicaties

Vaste grond
2022, Uitgeverij Atlas Contact
Poëzie
Draaidagen
2019, Uitgeverij Atlas Contact
Roman
Vliegen en andere vogels
2010, Uitgeverij L.J. Veen
Poëzie
Troost en de geur van koffie
2007, Uitgeverij L.J. Veen
Korte verhalen

Media

video's

Bekroningen

Nieuw Proza Prijs 2004
Poëzieprijs Oostende 2018