toon meer

Non-fictieschrijver

Genre
Spanning - Non-fictie - Kort verhaal - Kinderboek - Jeugdboek - Historische roman

Thema's
Wetenschap - Vriendschap - Seksualiteit - Psychologie - Pesten - Misdaad - Mediawijsheid - Liefde - Gezondheid - Geschiedenis - Familie - Diversiteit

Subthema's
Maatschapij

Activiteiten
Voordracht - Presentatie - Lezing - Interview (als geïnterviewde)

Leeftijdsgroepen
Volwassenen - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Jongvolwassenen - Groep 7 -8 Basisonderwijs

Merel van Groningen, een veel gevraagd spreker op scholen in de vorm van voorlichting over de onderwerpen Sexting Grooming en loverboys.

Als ervaringsdeskundige schreef ze haar eerste bestseller “Plotseling ben je van hem” die haar persoonlijke verhaal verteld hoe zij als 15 jarige langzaam in het web van een loverboy vast kwam te zitten.
Het boek is vertaald en in Nederland zijn er al meer dan 50.000 exemplaren verkocht .
Tot op de dag van vandaag is het boek nog steeds een groot succes onder de jongeren en is het zelfs verwerkt in het eerste educatie project van Nederland .. Het MvG-project won in 2015 de aanmoedigingsprijs van mediawijsheid.

In 2015 schreef ze het boek “Liefde zonder vlinders” hierin worden verhalen weergeven van jongeren die met Merel hun ervaringen deelden over hun seksueel misbruik . Een team van experts gaf feedback op deze verhalen waardoor het een succesvol boek voor ouders en leerkrachten  werd.
Maar daar bleef het niet bij, “Liefde zonder vlinders” heeft bij gedragen om ongevraagd  verspreiden  van sexting bij  buro-halt onder te brengen.

Merel is op dit moment met een onderzoek bezig over een nieuwe gevaarlijke trends op social media waarin sexting allang verleden tijd lijkt te zijn.

Media

foto's

video's