toon meer

Fictieschrijver

Genre
Kinderboek - Jeugdboek

Thema's
Vriendschap - Pesten - Humor - Familie

Activiteiten
Workshop/masterclass - Voordracht - Signeersessie - Presentatie - Lezing - Interview (als interviewer) - Interview (als geïnterviewde)

Leeftijdsgroepen
Groep 7 -8 Basisonderwijs - Groep 5-6 Basisonderwijs - Groep 3-4 Basisonderwijs

Inge de Bie heeft het schrijven twintig jaar gecombineerd met lesgeven op diverse basisscholen. Dat laatste doet ze inmiddels niet meer, maar ze geeft nog wel regelmatig workshops over schrijven aan kinderen en volwassenen. Ook is ze journalist, moeder van vijf kinderen en schrijfcoach.

De kinderen in de boeken van Inge storten zich altijd vol overgave in nieuwe avonturen. Ze zien, horen en lezen van alles en raken verwikkeld in de meest spannende belevenissen. Ze verhuizen, lossen ruzies en pesterijen op en merken dat mensen niet altijd zijn wat ze lijken. En dat verpakt in spannende verhalen waarin ze drakerige overblijfjuffen verjagen, op zoek gaan naar gestolen dieren en zelfs gevangen genomen worden...

In haar klassenbezoeken vertelt ze over het ontstaan van haar boeken, leest ze natuurlijk voor en laat ze heel veel zien. Van idee naar schrijven naar uitgever naar boek: alles komt aan bod in een interactief programma.

Publicaties

JESS, de boot en de engerd
2011, Uitgeverij House Of Books
Kinder- of jeugdboek
JESS, De haven en de helden
2011, Uitgeverij House Of Books
Kinder- of jeugdboek
Dierenroof
2010, Uitgeverij House Of Books
Proza - fictie
Eindelijk vakantie
2009, Uitgeverij House Of Books
Kinder- of jeugdboek - Korte verhalen
Broodje Koosburger
2009, Uitgeverij House Of Books
Proza - fictie