Magnus Weightman

Geboortedatum 16-09-1974

Geboorteplaats Sunderland, Engeland

Website www.magnusweightman.com
Instagram https://www.instagram.com/magnusweightman_illustrator/

Afbeelding van de auteur

Geboortedatum
16-09-1974

Geboorteplaats
Sunderland, Engeland

Website
www.magnusweightman.com
Instagram
https://www.instagram.com/magnusweightman_illustrator/

toon meer

Fictieschrijver - Illustrator

Genre
Kinderboek - Prentenboek

Thema's
Vriendschap - Reizen - Natuur - Dieren

Subthema's
thuis, dierenwoningen, rivieren, water, humor

Activiteiten
Workshop/masterclass - Presentatie - Overig - Groepsbezoek (Jeugd)

Leeftijdsgroepen
Kleuters - Groep 5-6 Basisonderwijs - Groep 3-4 Basisonderwijs

Magnus Weightman (Sunderland, 1974) is een Brits-Noors architect, stedenbouwkundige, docent, vader en illustrator en auteur. Met zijn boeken wil Magnus graag kinderen mee op ontdekkingsreis nemen.

Zijn eerste kinderboek ‘Welkom thuis, Bever!’ maakt een reis over de wereld waarin kinderen, samen met Bever en zijn vriend Akita, wonderlijke dierenwoningen leren kennen. Zijn tweede boek ‘Eendje achterna’ is een avontuur langs een rivier, van hoog op de berg tot de uitgestrekte zee. De kinderen maken kennis met verschillende rivierlandschappen en zien hoe we water gebruiken. Magnus’ illustraties zijn een visueel feest, vol humor en detail. Er is veel te ontdekken en Magnus vertelt graag de verhalen achter zijn creaties. Hij laat zijn tekenproces zien, tekent ‘live’ voor de klas en houdt tekenworkshops met kinderen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld dierenwoningen samen tekenen en krijgen de kinderen tekentips van Magnus.

‘Welkom thuis, Bever!’ is in achttien talen vertaald, heeft een prijs bij de Leipziger Buchermesse gewonnen en was een kerntitel voor de Kinderboekenweek 2019. In de VS is het als leertitel door de stichting Raising Readers geselecteerd. ’Eendje achterna’ verscheen in 2019 en kent ook al meerdere vertalingen en lovende recensies.

Magnus woont al twintig jaar in Nederland en is een trotse Rotterdammer.

Media

foto's

video's