Patrick Bakkenes

toon meer

Non-fictieschrijver - Spoken word-artist

Genre
Journalistiek - Muzikale voorstelling - Non-fictie - Poëzie

Thema's
Vrijheid - Geschiedenis

Subthema's
Jaren Zestig, Erfenis Sixties, Lowlands 1967-'68, Nederlandse protestbewegingen

Activiteiten
deelname gesprek/discussie - Interview (als geïnterviewde) - Interview (als interviewer) - Lezing - Presentatie - Signeersessie - Voordracht

Leeftijdsgroepen
Jongvolwassenen - Volwassenen - Senioren

Patrick Bakkenes (1985) is schrijver, onderzoeker, dichter en performer. Hij treedt regelmatig op, vaak instrumentaal begeleid door muzikanten.

Lezingen over: De jaren zestig - in perspectief en retrospectief / Kantelaars: wie waren de aanjagers van de opstandige jaren zestig? / Kunstexplosie: de ludieke jaren zestig / Nederlands eerste popfestivals: Lowlands 1967 en '68.
Duur van alle voorgaande lezingen: 1 uur 30 min.

Lezing & poëzievoordracht: begeleid door muzikanten wordt een beeld geschetst van ontwikkelingen binnen de poëzie gedurende de jaren vijftig en zestig.
Duur: 1 uur 15 min.

-----

In november 2019 verscheen Kantelaars van de Sixties | Twaalf interviews over de erfenis van een tijdperk. Het boek behandelt de maatschappelijke en culturele erfenis van de jaren zestig, en op welke wijze die erfenis tot op de dag van vandaag een stempel drukt op de Nederlandse samenleving. Aan de hand van interviews met activisten, kunstenaars en politici die gedurende de jaren zestig betrokken waren bij de totstandkoming van deze bewegingen.

Meer over Kantelaars van de Sixties: http://www.indeknipscheer.com/patrick-bakkenes-kantelaars-van-de-sixties/

Eerder schreef hij, samen met Wim Bakkenes, het boek: Bakkenes. Een studie naar ontstaan, genealogie en verspreiding van deze Nederlandse familienaam (2005). Patrick Bakkenes gaf twee dichtbundels uit in eigen beheer (Momentum – 2013, Belevenissen – de barbarij voorbij – 2017).

Momenteel werkt hij aan een boek over de eerste twee edities van Lowlands, in 1967 en ’68 te Utrecht. Meer over Lowlands 1967-’68: https://www.patrickbakkenes.nl/lowlands-1967-en-68/

Website: www.patrickbakkenes.nl

Publicaties

Kantelaars van de Sixties
2019, In de Knipscheer
Journalistiek

Media

video's