Fictieschrijver - Illustrator

Genre
Prentenboek - Kinderboek

Thema's
Rouw - Gezondheid - Humor - Pesten - Vriendschap - Diversiteit - Geschiedenis - Reizen

Subthema's
Zintuigen, sport, enge dromen, verhuizen, natuur, kleur, samenwerken
Activiteiten
Interview (als geïnterviewde) - Lezing - Presentatie - Signeersessie - Workshop/masterclass - Groepsbezoek (Jeugd) - Jurylidmaatschap

Leeftijdsgroepen
Kleuters - Groep 3-4 Basisonderwijs - Volwassenen


Schrijfster en illustrator Anne Schneider vindt het niet alleen heel erg leuk om prentenboeken te maken, ze komt er ook graag uit voorlezen en laat dan zien hoe ze te werk gaat! Anne deelt haar beste tekentips en gaat ook graag praktisch met jouw leerlingen aan de slag. Niet zo gek als je weet dat ze ook tekenjuf is!

Tijdens de kinderboekenweek 2020 is Anne te boeken met het twee programma's:
En toen...DE PRUIKENTIJD! en En toen...Alles wat Overblijft!
Meer informatie over de inhoud van deze programma's is te vinden onder het kopje documenten.

Bij een standaard klassenbezoek in de onderbouw leest Anne voor en vertelt over haar manier van werken. Ze neemt schetsen mee en ze laat haar dunste en dikste, haar hardste en haar zachtste kwast zien en voelen. Er is natuurlijk tijd voor een vragenronde!
Hierna geeft Anne tips en laat de leerlingen zien hoe ze zelf de meest fantastische prentenboek figuren kunnen tekenen.
Anne kan ook samen met de kinderen een nieuw prentenboek figuur bedenken. Dat wil zeggen: alle kinderen in de klas mogen een onderdeeltje bedenken en Anne tekent het ter plekke op een groot vel papier.
In beide opzetten staat de fantasie van de kinderen centraal.

Anne wil graag maatwerk leveren dus overleg over de keuze van het boek, aansluiting bij thema’s die in de klas spelen en invulling van het programma is aan te bevelen! 

Bij het boek De Stad zonder kleur is een leuke lesbrief gemaakt door Juf Bianca: www.clavisbooks.com/wosmedia/1062/lesbrief_stad_zonder_kleur.pdf

Anne heeft een duidelijk stappenplan prentenboek geschreven hiermee kan ze leerlingen op alle onderwijs- en leeftijdsniveaus begeleiden bij het zelf maken van een prentenboek.

Naast de boeken die Anne zelf schrijft, illustreert ze ook boeken van anderen, waaronder die van (toneel-) schrijfster, theaterdocente en regisseuse Janna de Lathouder. Janna is ook via de schrijverscentrale te boeken en verzorgt geweldige theatrale workshops. Een gecombineerd bezoek van Janna en Anne is natuurlijk ook mogelijk!

Tot slot, juffen, meesters, boekhandelaren, bibliotheekmedewerkers en alle andere belangstellenden wil Anne met een lezing en/of inspiratieworkshop overtuigen van het belang van fantasie, het nut van prentenboeken bij de leesontwikkeling en het belang van diversiteit aan rolmodellen in (prenten)boeken en hoe dit allemaal met elkaar in verband staat....!
 

Publicaties


De verjaardag van meneer Das
2019, CLAVIS
Prentenboek

Ballerino
2019, CLAVIS
Prentenboek

Wat maakt jou blij?
2017, CLAVIS
Prentenboek

De stad zonder kleur
2015, CLAVIS
Prentenboek

De kleine Lakei
2014, CLAVIS
Prentenboek

Als ik groot ben word ik een hond
2008, De Eenhoorn
Prentenboek

Zonnebloem
2008, De Eenhoorn
Prentenboek

Media

Bekroningen


leespluim maart 2013

key colours Award 2012