Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Robert Langendijk
toon meer

Dichter - Fictieschrijver - Toneelschrijver

Genre
Boekverfilming - Columns - Essays - Graphic novel - Journalistiek - Muzikale voorstelling - Reisverhaal - Roman - Strip - Toneel - Young adult

Thema's
Familie - Kunst - Liefde - Mediawijsheid - Pesten - Reizen - Religie - Seksualiteit

Activiteiten
Interview (als interviewer) - Lezing - Voordracht - Workshop/masterclass

Leeftijdsgroepen
Jongvolwassenen - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Senioren - Volwassenen

Elfie Tromp (1985) is schrijver, interviewer en performer. Onlangs verscheen Pietà, haar derde roman, een mozaïekvertelling rondom een omstreden monument. Een prachtig, meerstemmig boek. Dit boek helpt je je te verhouden tegen de meest radicale stemmen - Trouw

Zij is door CPNB gekroond tot zomerdichter 2020. Haar zomergedicht 'Tot bloei!' verscheen in een oplage van 100.000 en werd door heel Nederland als postkaart verspreid. Ze schreef de twee romans 'Goeroe' en 'Underdog' en de dichtbundel 'Victorieverdriet.' De laatste werd genomineerd voor de BNG en Diorapthe literatuurprijs en werd uitgegeven als Grote Lijster. Op Instagram verzorgt Elfie de goed bekeken poëzieshow 'Dichter in Drag' waarbij ze iedere zondag schminkt en poëzie voorleest met een keur aan gasten, zoals Ilja Leonard Pfeijffer Ellen Deckwitz en Joost Oomen. Deze zomer staat ze daarmee op Lowlands. 

Ze is columnist voor o.a. De Nieuws BV op radio 1 en schrijft voor Vrij Nederland, Volkskrant en NRC. In 2018 schreef ze de graphic novel 'wat je niet mag nemen' als Rotterdams boekenweekgeschenk en het jeugdboekenweekgeschenk 3pak. Ze presenteert regelmatig voor Nooit Meer Slapen van VPRO.

Daarnaast maakt ze muziektheater. Momenteel onderzoekt ze protestliederen in de voorstelling en podcast 'Op de Barricade van het Hart'.

Elfie is een multi-inzetbare, sprankelende schrijver en verteller die zowel voor kleine groepen als in grote zalen tot haar recht komt.

Menukaart PO

Een schrijversbezoek op de basisschool kan zoveel meer zijn dan voorlezen en een vragenronde! In onderstaande Menukaart PO vindt u het aanbod van de auteur van uw keuze. Klik op de pdf voor een persoonlijke toelichting bij de activiteiten.

Jeugdliteratuur voor volwassenen
  • Leesmotivatie
  • De schrijver/illustrator vertelt
  • Praktisch aan de slag
Maker & Boek
  • Voorleesmoment in de klas
  • Schrijver of illustrator op bezoek in de klas
  • Themabezoek in de klas
Workshops
  • Workshop Schrijven en creativiteit
  • Workshop Poëzie en verbeelding

Publicaties

Victorieverdriet
2018, Uitgeverij De Geus
Poëzie
Underdog
2015, Uitgeverij De Geus
Roman
Goeroe
2013, Lebowski Publishers
Roman

Media

foto's

video's

Bekroningen

VPRO bagagedrager 2013