Myron van der Velden

Geboortedatum 28-12-1988

Geboorteplaats Waalwijk

Website http://www.myronvandervelden.nl
Facebook https://www.facebook.com/myronvdv
Instagram @myronvdv

Afbeelding van de auteur

Geboortedatum
28-12-1988

Geboorteplaats
Waalwijk

Website
http://www.myronvandervelden.nl
Facebook
https://www.facebook.com/myronvdv
Instagram
@myronvdv

toon meer

Fictieschrijver

Genre
Fantasy - Jeugdboek - Kinderboek - Spanning

Thema's
Humor - Identiteit - Mediawijsheid - Vriendschap

Subthema's
Dromen, slaap, YouTube

Activiteiten
deelname gesprek/discussie - Groepsbezoek (Jeugd) - Interview (als geïnterviewde) - Lezing - online activiteit (livestream) - Presentatie - Schrijfopdracht - Signeersessie - Voordracht - Workshop/masterclass

Leeftijdsgroepen
Groep 3-4 Basisonderwijs - Groep 5-6 Basisonderwijs - Groep 7 -8 Basisonderwijs

'Wacht eens even... wat doet deze toiletborstel in mijn koffertje? En waarom staat er ineens een videoboodschap op het scherm?'

Kinderboekenschrijver Myron van der Velden vertelt graag over haar verhalen, maar laat ook graag leerlingen zelf hun fantasie gebruiken. Tijdens haar schoolbezoeken daagt ze aan de hand van een spellend spel leerlingen uit om creatief na te denken. Weten ze de code van de boekenkluis te kraken? Als ze in Myrons verhalen duiken wel!

Myron komt graag langs op basischolen om leerlingen enthousiast te maken voor lezen en schrijven. Ook is ze te boeken voor voorleessessies, lezingen over haar werk als schrijver en schrijfworkshops. Myron werkt met video om haar bezoek levendig en afwisselend te maken, en zoekt altijd de interactie op. 

Boeken van Myron

In Spoorloos op de Droomplaneet ontdekt Minnie dat alles wat we dromen, echt gebeurt. Samen met vier andere Superdromers reist ze naar de Droomplaneet, om kinderen te zoeken die niet meer wakker worden. Het geheim van de YouTube-ster gaat over Flo en haar zus Iris, die een bekende YouTuber is. Als Flo een groot geheim van haar deelt op social media, staat het leven van hen alle twee ineens volledig op de kop. Ook schreef Myron twee boeken over de avonturen van twee beste vriendinnen: Het knettergekke plan van Noor en Mila en De geheime boomhut van Noor en Mila. 

Myron van der Velden woonde ruim vijf jaar in Parijs. Nu woont ze in Utrecht met haar vriend, zoontje en kat. Als ze niet leest of schrijft, kijkt ze films en series of gaat ze op reis. Myron staat open voor specifieke verzoeken en gaat graag in gesprek over de mogelijkheden.

Media