Fictieschrijver

Genre
Reisverhaal - Roman - Toneel - Boekverfilming - Muzikale voorstelling

Thema's
Noord-Amerika - Familie - Misdaad - Diversiteit - Midden-Amerika - Zuid-Amerika

Subthema's
Gevangenis/detentie; verhouding zwart-wit; psychiatrie; (persoonlijke) strijd;
Activiteiten
Lezing

Leeftijdsgroepen
Volwassenen

'Ik schrijf omdat ik niet opgesloten wil zitten in mijn eigen wereld, mijn eigen leven, mijn eigen lichaam. Door romans te schrijven kan ik iemand anders zijn, een man, of zwart, oud, of weer kind, een moslim, een crimineel, een muzikant. Ik schrijf omdat ik me wil verbinden met andere mensen.'
Mijn doorbraak bij het grote publiek kwam met de roman De laatste dichters (2004), die werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs en onlangs in het Engels verscheen.Samen met fotokunstenaar Erik Kessels schreef ik in 2011)  het Boekenweek essay. Mijn laatste boek We hadden liefde, we hadden wapens (2016) werd meteen na verschijnen een muziektheatervoorstelling en oogste lovende kritieken. Ik ben ook performer. Een schrijversbezoek is altijd een gebeurtenis. IIk ben een rasverteller en vertel openhartig over mijn werk en leven. Ik acteer soms ook; dan bén ik bv de hoofdpersoon uit mijn laatste roman. Ook breng ik soms gedichten, al of niet met muziek.
Recente andere titels:: Om adem te kunnen halen, over mijn familieachtergrond en de relatie met mijn psychisch labiele vader. Rafaël, over een liefde tussen een vluchteling en een Brabantse kapster. Dat boek wordt verfilmd. Januari 2018 verschijnt Als ik naar jou kijk, zie ik mezelf, vertellingen vanuit zwart Amerika. Journalistieke reportages, essays en interviews die de afgelopen zeventien jaar schreef over en vanuit zwart Amerika. Actueel en een mooie achtergrond bij mijn werk. 

Publicaties


We hadden liefde, we hadden wapens
2016, Uitgeverij Atlas Contact
Historische roman

Rafaƫl
2014, Uitgeverij Atlas Contact
Roman

Om adem te kunnen halen
2012, Uitgeverij Atlas Contact
Autobiografie

De laatste dichters/The Last Poets
2004, Uitgeverij Atlas Contact
Historische roman


Media

foto's

Openbare lezingen


8-10-2020

8-10-2020