Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Claudette van de Rakt
toon meer

Fictieschrijver - Non-fictieschrijver

Genre
Essays - Journalistiek - Roman

Thema's
Identiteit - Kunst - Vriendschap

Subthema's
taal, film, schrijven, herinnering, Parijs, kunst en leven

Activiteiten
deelname gesprek/discussie - Interview (als geïnterviewde) - Interview (als interviewer) - Jurylidmaatschap - Lezing - Presentatie - Signeersessie - Voordracht - Workshop/masterclass

Leeftijdsgroepen
Jongvolwassenen - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Senioren - Volwassenen

Sacha Bronwasser debuteerde in oktober 2019 als romanschrijver met Niets is gelogen, dat met veel aandacht en lovende kritieken werd ontvangen. Zij was daarvoor bekend als kunsthistoricus, curator en kunstjournalist; zo schreef ze 20 jaar voor de Volkskrant , enige tijd voor Vrij Nederland en voor talloze publicaties en catalogi. In 2011 publiceerde zij Zo werken wij, een reeks portretten van hedendaagse Nederlandse kunstenaars.

In februari 2023 verscheen haar roman Luister, die nog meer juichende recensies ontving (o.a. De Volkskrant *****, NRC ****). Luister is het verhaal van de volwassenwording van een au pair in Parijs in de jaren tachtig, met een verband met de terroritische aanslagen in die tijd en in 2015. Kees 't Hart schreef in de Groene Amsterdammer: 'Toen ik het boek uit had, heb ik een tijdje voor me uit zitten staren. Beklemd en ontroerd. Zo kan het ook, ik bedoel, zo kan het nog steeds in literatuur.'
Sacha Bronwasser komt graag vertellen over haar werk. Ze heeft ruime ervaring in spreken, modereren en interviewen. Dat deed en doet ze voor allerlei organisaties (o.a.IFFR, Eye Fimmuseum, De Balie) en van 2016-2022 als redacteur en host van de spraakmakende Amsterdamse kunsttalkshow Stampa. Ontspannen, inhoudelijk en met humor is haar stijl. 

Menukaart PO

Een schrijversbezoek op de basisschool kan zoveel meer zijn dan voorlezen en een vragenronde! In onderstaande Menukaart PO vind je het aanbod van de auteur van uw keuze. Klik op de pdf voor een persoonlijke toelichting bij de activiteiten.

Maker & Boek
  • Schrijver of illustrator op bezoek in de klas
Workshops
  • Workshop Schrijven en creativiteit
Jeugdliteratuur voor volwassenen

Publicaties

Niets is gelogen
2019, Ambo Anthos Uitgevers
Roman
Zo werken wij
2011, Nai010
Journalistiek

Media

Openbare lezingen

14-10-2023 Streekhistorisch Centrum , Ceresstraat 2, Stadskanaal (Organisatie)
24-10-2023 Literair Cafe Helmond , Speelhuisplein 2, Helmond (Theater Speelhuis)
5-11-2023 Stichting Literatuurclubs Drenthe
28-01-2024 Basisbibliotheek Dommeldal , Molenstraat 23, Geldrop (De Weeffabriek)
5-03-2024 Stichting Vrienden van de Spieghelkerk , Nieuwe 's-Gravenlandseweg 34, Bussum (Spieghelkerk)