« Terug naar zoekresultaten

Hans Maarten van den Brink

Afbeelding van de auteur

Hans Maarten van den Brink


Geboorteplaats Oegstgeest

Twitter http://hmvandenbrink
Non-fictieschrijver - Fictieschrijver

Genre
Kort verhaal - Reisverhaal - Roman

Thema's
Noord-Amerika - Religie - Liefde - Reizen - Vriendschap - Midden-Amerika - Zuid-Amerika

Activiteiten
deelname gesprek/discussie - Interview (als geïnterviewde) - Interview (als interviewer) - Jurylidmaatschap - Lezing - Presentatie - Workshop/masterclass

Campagnes
Auteurs voor Vrijheid 2020

Leeftijdsgroepen
Volwassenen

Hans Maarten van den Brink is redacteur, correspondent en auteur. Zijn carrière als schrijver begon met drie non-fictieboeken: Reis naar de West (1986), over de Antilliaanse cultuur, Boven de grond in Washington en New York (1988, over zijn ervaringen als correspondent in Amerika, De dertig dagen van Sint Isidoor (1994), over zijn ervaringen als correspondent in Spanje. Zijn doorbraak kwam in 1998 met de novelle Over het water, een verhaal dat zich afspeelt in het Amsterdam van de late jaren dertig. De novelle werd voor tal van prijzen genomineerd en in veertien talen vertaald.
Hart van glas (1999) ontving ook internationale lof en gaat over een beklemmende liefdesgeschiedenis. Van den Brink creëerde in dit boek een geheel andere literaire werkelijkheid dan in zijn novelle.
De roman Dijk (2016), gaat onder andere over het verdwijnen van de kleine middenstand. Het is een boek over ambtenarij, kaasgeur en zeelucht en over het probleem van meten. Verscheen inmiddels ook in Israel, Duitsland en Frankrijk.
De dertien verhalen in Het Ontbijtbuffet zijn heel verschillend van toon en inhoud maar spelen zich alle af in het gevaarlijke niemandsland van de vakantie.

 

Publicaties


Dijk
2016, Uitgeverij Atlas Contact
Proza - fictie

Eeuwig I
2010, Uitgeverij De Bezige Bij
Non-fictie

Reizigers bij een herberg
2003, Augustus
Proza - fictie

Hart van glas
1999, Augustus
Proza - fictie

Over het water
1998, Augustus
Proza - fictie

Blijf op de hoogte

aanmelden voor onze nieuwsbrief