Fotograaf: gezett.de
Afbeelding van de auteur

Erik Lindner


Geboortedatum 03-05-1968

Geboorteplaats Den Haag

Website http://www.eriklindner.nl

Facebook https://www.facebook.com/erik.lindner.777?ref=bookmarks

Twitter https://twitter.com/LindnerErik
Fictieschrijver

Activiteiten
Interview (als geïnterviewde) - Interview (als interviewer) - Lezing - Workshop/masterclass

Leeftijdsgroepen
Volwassenen

Erik Lindner publiceerde vijf dichtbundels en een roman Naar Whitebridge (De Bezige Bij, 2013). Hij is oprichter en redacteur van Terras, tijdschrift voor internationale literatuur. Zijn werk werd vertaald en gepubliceerd in Duitsland, Frankrijk en Italië. De dichtbundel Nach Akedia (Matthes & Seitz Berlin, 2013) werd uitverkoren tot 'Lyrikempfehlung'. Erik Lindner draagt sinds 1984 gedichten voor. Hij was te gast op vele internationale festivals en werkte als poet-in-residence in Canada, Duitsland, Frankrijk en Taiwan.
Lindner was geruime tijd vaste poëzierecensent van De Groene Amsterdammer. Zijn specialisatie is Nederlandse poëzie in internationale context. Hij schreef essays en artikelen voor onder meer Tagesspiegel, Ons Erfdeel, Septentrion, Kunsttijdschrift Vlaanderen, Awater, Poëziekrant en geeft lezingen over poëzie.
Sinds 2000 is hij werkzaam als docent poëzie en creatief schrijven. Hij is opnieuw verbonden aan de Schrijversvakschool en was een van de eerste schrijfdocenten aan de afdeling  Beeld & Taal van de Gerrit Rietveld Academie. Verder gaf hij poëzieworkshops aan de Amsterdamse Hogeschool van de Kunst, de AKI in Enschede, Artez en op diverse middelbare scholen.
Erik Lindner is verder werkzaam als literair adviseur van de Jan van Eyck Academie, waar hij een residentieprogramma voor dichters en schrijvers coördineert en de deelnemers begeleidt.

Media

Blijf op de hoogte

aanmelden voor onze nieuwsbrief