Laura Diane

Geboortedatum 28-06-1978

Geboorteplaats Schiedam

Website http://www.lauradiane.nl
Instagram @lauradianenl

Afbeelding van de auteur

Geboortedatum
28-06-1978

Geboorteplaats
Schiedam

Website
http://www.lauradiane.nl
Instagram
@lauradianenl

toon meer

Fictieschrijver

Genre
Young adult

Thema's
Vriendschap - Rouw - Noord-Amerika - Liefde - Familie

Subthema's
Dystopie

Activiteiten
Workshop/masterclass - Signeersessie - Presentatie - online activiteit (video) - online activiteit (livestream) - Interview (als geïnterviewde)

Leeftijdsgroepen
Volwassenen - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Jongvolwassenen

Over Laura

Laura Diane (Schiedam, 1978) hield altijd al van lezen en schrijven. Als tiener schreef ze vooral gedichten en fanfiction over haar favoriete boyband. Maar met de ontdekking van de Twilight Saga, gevolgd door The Hunger Games en Divergent ontstond haar liefde voor het Young Adult genre. Geïnspireerd door deze dystopische verhalen besloot ze in het najaar van 2013 zelf een boek te gaan schrijven. En dat bleef niet onopgemerkt.

Begin 2019 tekende zij bij Uitgeverij Clavis een contract voor haar debuut Als de nacht eindigt; deel 1 van een duologie. Als de nacht eindigt is sinds november 2019 te koop. Op 26 april 2021 kwam het langverwachte vervolg, Als de morgen begint, uit. In juli van datzelfde jaar verscheen tevens een geheel nieuw boek van Laura, een urban fantasy met als titel: Ivelle.

Momenteel schrijft zij een dystopische YA trilogie die zich afspeelt in Walt Disney World in Florida. Het eerste deel van deze serie zal in het najaar van 2022 in de winkels liggen.

Laura is een intuitieve, fantasierijke schrijfster en kan zich daardoor helemaal verliezen in zelf gecreëerde personages en werelden. Bij haar geen Post-its in chronologische volgorde van hoofdstukken op de muur, maar notitieboekjes vol losse ideeën en zinnen. Ze schrijft vooral 'op gevoel'

Op Instagram deelt Laura graag foto's uit haar leven en is ze dol op motiverende quotes waarmee ze anderen motiveert om hun dromen te blijven najagen. Ze is zelf immers het levende bewijs dat dromen uit kunnen komen. 

Over Als de nacht eindigt

“Een dystopisch debuut. Donker, maar met een sprankeltje hoop, glinsterend als de zonsopgang.”

Lya Marlow heeft nog nooit de zon gezien. Sinds een verwoestende zonnevlam de helft van de bevolking wegvaagde, gaat niemand overdag nog naar buiten. Gevangen in haar eigen huis kijkt ze toe hoe haar sterke vader langzaam wegkwijnt door een ongeneeslijke ziekte, terwijl haar moeder druk bezig is met het plannen van de toekomst van haar enige dochter. Maar ze voelt dat ze móét ontsnappen, al is het maar voor één dag …

Recensies

Als de nacht eindigt is een van de sterkste debuten van dit jaar. Van begin tot einde leef je mee met de personages, word je verrast door onverwachte plotwendingen en het einde zorgt ervoor dat je enkel reikhalzend kan uitkijken naar het tweede boek.”
Valeries Boekenwereld

“Het verhaal gaat al snel een kant op die ik totaal niet had verwacht en blijft spannend vanaf het moment dat Lya de eerste stap op deze reis zet. Ik houd van verhalen die me kunnen verrassen en waar ik dan echt helemaal in kan gaan zitten. Voor mij is Als de nacht eindigt zo’n verhaal – Lya, Gwen en Carli tasten letterlijk en figuurlijk in het duister, en jij als lezer dus ook. Niet elke auteur slaagt er zo goed in om nietsvermoedende lezers te verrassen.”
Thrillers and More

"In het kort vond ik Als de nacht eindigt een heel spannend dystopisch YA-debuut met een actuele twist. Een boek dat je uiteindelijk niet meer weg wilt leggen en bijna ademloos uitleest."
Bookbreak.nl

Publicaties

Tussen twee werelden
2023, Clavis
Young adult - Proza - fictie
Tussen twee kwaden
2023, Clavis
Young adult - Proza - fictie
Tussen twee vuren
2022, Clavis
Young adult - Proza - fictie
Als de nacht eindigt
2019, Clavis
Young adult

Media

foto's