Michael Middelkoop

Geboortedatum 30-10-1986

Geboorteplaats Rotterdam

Website http://www.michaelmiddelkoop.nl
Facebook http://www.instagram.com/michaelmiddelkoop

Afbeelding van de auteur

Geboortedatum
30-10-1986

Geboorteplaats
Rotterdam

Website
http://www.michaelmiddelkoop.nl
Facebook
http://www.instagram.com/michaelmiddelkoop

toon meer

Fictieschrijver

Genre
Kinderboek - Kort verhaal - Prentenboek

Thema's
Identiteit - Humor - Diversiteit

Subthema's
Zelfliefde, uiterlijk, superhelden

Activiteiten
Workshop/masterclass - Signeersessie - online activiteit (video) - online activiteit (livestream) - Jurylidmaatschap - Interview (als geïnterviewde) - Groepsbezoek (Jeugd)

Campagnes
Burgerschapsvorming 2023

Leeftijdsgroepen
Volwassenen - Peuters - Kleuters

Michael werkt als regisseur van films en reclames, maar schrijft elke dag. Het schrijven van een kinderverhaal was een lang gekoesterde droom, en kreeg vorm toen zijn zoon geboren werd. Michael: “Het verhaal kwam van de grond toen mijn zoon geboren werd, omdat ik graag verhalen wil vertellen waar hij zich in kan herkennen.” In 2017 werkt hij één van zijn kinderverhalen uit en ontwikkelt dit samen met uitgever Rose Stories en illustrator Lisa van Winsen tot het prentenboek ‘Idje wil niet naar de Kapper’, over een klein jongetje dat er alles aan doet om zijn grote bos krullen te behouden.

De inspiratie voor Idje wil niet naar de kapper haalde Michael uit zijn eigen jeugd. Ook hij had vroeger een wilde bos krullen en wilde niet naar de kapper. De boodschap die Michael wil meegeven is universeel: wees trots op wie je bent. “Ik wilde een held creëren voor alle kinderen die je laat zien dat je trots mag zijn op jezelf. Kinderen komen in alle soorten en maten, dus het is tijd voor helden in alle soorten en maten. Het is tijd voor Idje.”

Publicaties

Idje Wil Niet Naar De Kapper
2019, Rose Stories
Prentenboek