Sandy Bosmans

Geboortedatum 04-05-1986

Geboorteplaats Amsterdam

Geboortedatum
04-05-1986

Geboorteplaats
Amsterdam

toon meer

Toneelschrijver - Spoken word-artist - Dichter

Activiteiten
Presentatie - Interview (als interviewer) - Groepsbezoek (Jeugd) - deelname gesprek/discussie

Campagnes
Spoken Word 2023

Leeftijdsgroepen
Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Jongvolwassenen - Groep 7 -8 Basisonderwijs

Als je vraagt wie ze is wil ze het liefst antwoorden met: google me. Omdat dat vrij onbeleefd is vind je hier een chronologisch lijstje aan feitjes:

Sandy Bosmans is opgegroeid in een “kleine” polderstad, in de volksmond Almere genoemd. Delen van haar werk doet ze nu voornamelijk als spoken word artist. Zo heeft ze eerder op de podia van o.a.: "De nieuwe liefde", “woorden worden zinnen" en "Paginagroots" gestaan.

In 2014 wordt ze lid van de poetrycircle020. Als Poetry Slammer bereikt ze in 2016 de halve finale van de NK poetry slam.

 

In 2017 ontstaat er in samenwerking met 4 andere dames een geheel nieuw podium genaamd: "Art Harder", Dit om ook de gelegenheid te geven aan (nieuw) talent om bijzondere (woord)kunst te laten zien. In het verlengde hiervan geeft ze ook met plezier workshops, in 2018 verzorgt ze bijvoorbeeld de workshop reeks “words” voor stichting Nowhere.

 

Wat haar trouwens niet heeft weerhouden zelf nog steeds het podium te beklimmen. Dit jaar kon je haar o.a. hebben gezien in de theater en spoken word voorstelling RAUW v/v En kun je haar werk terug vinden in de bundel genaamd: “en ze leefde nog” die ze in samenwerking met vijf andere vrouwen en de onafhankelijke uitgeverij Rorschach heeft samen gesteld. Deze is vanaf november overal verkrijgbaar.

Haar gedichten oneliners en verhalen gaan over universeel gedeelde gevoelens en/of gebeurtenissen. Maar er zit ook vaak een duidelijke boodschap of mening in haar schrijven verpakt. Vaak vanuit een onverwachtse hoek. Uiteindelijk schrijft ze om te kunnen delen wat je leert (van je fouten) in dit leven en hopelijk hebben anderen daar wellicht ook wat aan.