Micha Meinderts

Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Annette Fauchey
toon meer

Fictieschrijver - Vertaler

Genre
Autobiografie - Biografie - Dagboek - Roman - Young adult

Thema's
Gender - Identiteit - LHBTI - Psychologie - Seksualiteit - Vriendschap

Subthema's
homoseksualiteit, transseksualiteit, aseksualiteit, coming-of-age, transgender, jezelf zijn, vooroordelen, anders zijn

Activiteiten
Internetactiviteit - Interview (als geïnterviewde) - Interview (als interviewer) - Lezing - Presentatie - Signeersessie - Voordracht

Leeftijdsgroepen
Jongvolwassenen - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Senioren - Volwassenen

Ik heb altijd geschreven, altijd gelezen. Een bijzondere vriendschap met Paul van Loon heeft de liefde voor het geschreven woord in mijn leven verankerd. Toen ik als getrouwde vrouw naar Amerika verhuisde, ben ik daar om de tijd door te komen serieus gaan schrijven, en uiteindelijk vond ik een uitgever voor de Arthur Hartman-trilogie (Cadans, Dubbel leven, Oog in oog), over een homoseksuele politieagent in de jaren 80 en 90.

Na drie boeken keerde ik als man weer terug naar Europa, waar ik mijn autobiografische roman Aldus Sybren schreef. Die boek is gebaseerd op mijn ervaringen als transgender man, hoe ik na de transitie mijn leven opnieuw heb opgebouwd. NBD|Biblion zei daarover: "Een goed vertelde, expliciete, gedetailleerde en overtuigende roman."

Tijdens een bezoek kan ik spreken over mijn boeken en over schrijven in het algemeen, (r)emigratie, uitgeven terwijl je in het buitenland woont, de transitie van vrouw naar man en alles wat daarbij hoort, aseksualiteit en een combinatie daarvan. Ik ben open, ik praat makkelijk en onderhoudend. Alles kan gevraagd worden. Ook een workshopje autobiografisch verhalen schrijven behoort tot de mogelijkheden.

Publicaties

Dunk
2023, Blossom Books
Roman - Young adult
Aldus Sybren
2016, Pepperbooks
Roman - Proza - fictie

Media

foto's