toon meer

Fictieschrijver

Genre
Fantasy - Kort verhaal - Roman - Spanning

Thema's
Europa - Familie - Humor - Liefde - Mediawijsheid - Midden-Amerika - Misdaad - Natuur - Noord-Amerika - Psychologie - Rouw - Zuid-Amerika

Activiteiten
Interview (als geïnterviewde) - Lezing - Signeersessie - Workshop/masterclass

Leeftijdsgroepen
Jongvolwassenen - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Volwassenen

Thomas Olde Heuvelt (1983) is de wereldwijde succesauteur van HEX, een horrorthriller die in meer dan dertig landen is verschenen en werd gelauwerd door onder andere Stephen King en The Guardian. Hij won meerdere internationale literaire prijzen en ondernam tournees in Europa, Azië en Noord- en Zuid-Amerika, maar ook in Nederland is hij inmiddels een gevestigde naam. HEX is mateloos populair onder jongeren en verscheen in 2019 als uitgave van de Grote Lijsters. Na het succes van HEX publiceerde hij de langverwachte -opnieuw griezelige- roman Echo, over een bergbeklimmer en de vloek die hij met zich mee terug naar huis nam. Ook publiceerde hij in hetzelfde jaar zijn geschenk voor de Week van het Spannende boek; de novelle Dolores Dolly Poppedijn. Zijn meest recente roman, Orakel, is net verschenen. Dit meeslepende boek verweeft ijzingwekkende spanning moeiteloos met folklore.

Thomas geeft dynamische, humoristische en diepgravende workshops verhalenschrijven voor klassen, aangepast aan het niveau (brugklas VMBO tot 6VWO). Voor grote groepen vertelt hij over het schrijversschap, zijn internationale carrière, of geeft hij live interviews.

Via Bibliotheek.nl kunt u boeken van hem lenen, ook e-books.
 

Publicaties

Orakel
2021, De Boekerij
Thriller - Proza - fictie
Echo
2019, Luitingh-Sijthoff
Fantasy - Mythe - Roman - Spanning
HEX
2016, Luitingh-Sijthoff
Fantasy - Spanning

Media

foto's