Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Bas de Brouwer
toon meer

Fictieschrijver

Genre
Roman

Thema's
Diversiteit - Familie - Identiteit - Liefde - Ouderschap - Vriendschap - Vrijheid - Zingeving

Subthema's
Ouder worden, opvoeden, huwelijk, vriendschap, individualiteit

Activiteiten
deelname gesprek/discussie - Interview (als geïnterviewde) - Jurylidmaatschap - Lezing - Presentatie - Signeersessie - Voordracht - Workshop/masterclass

Leeftijdsgroepen
Jongvolwassenen - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Senioren - Volwassenen

Berthe Spoelstra is dramaturg en schrijver. Ze studeerde Theaterwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam en Sorbonne Parijs. Vanaf 1996 werkt ze bij tal van theatergezelschappen en met heel diverse regisseurs, waaronder Frascati Theater Amsterdam. In mei 2019 kwam haar eerste roman Schemerland uit bij Van Oorschot, in augustus 2021 volgt Zwerm.

Schemerland (2019) is een taalbouwwerk over menselijk onvermogen. Hoe neem je afscheid van het leven, van een kind, een moeder? Een vrouw zit in haar stoel, kijkt televisie en aanschouwt hoe de wereld, net als zij, ten onder gaat.

Zwerm (2021) is een lyrisch, meerstemmig en caleidoscopisch werk over ouders en kinderen, outsiders en conformisten, en het zoeken naar vrijheid. Kun je je individualiteit behouden binnen een groep? Waar is de storing in het systeem? En is ontsnapping uit de gated community Nieuwer Zandpol mogelijk?

Publicaties

Schemerland
2019, Van Oorschot
Roman

Media