Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Comon Gent
toon meer

Non-fictieschrijver

Genre
Biografie - Columns - Dagboek - Journalistiek - Non-fictie

Thema's
Geschiedenis - Gezondheid - Misdaad - Ouderschap - Psychologie

Activiteiten
Interview (als geïnterviewde) - Interview (als interviewer) - Jurylidmaatschap - Lezing - Signeersessie - Voordracht - Workshop/masterclass

Leeftijdsgroepen
Jongvolwassenen - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Senioren - Volwassenen

Boeken van Ann

Waargebeurde verhalen, van vroeger en nu: dat is het hoofdthema van de boeken van Ann Driessen (1954) uit Gent (België). Misschien komt dat door haar verleden? Ze was meer dan dertig jaar freelance journaliste voor kranten en voor tijdschriften. Of door haar woonplaatsen en reizen? Ze woonde o.m. in Algerije en in Nederland en in België - en reisde naar alle werelddelen.
'Oorlog in mijn hoofd' was haar eerste non-fictie boek in 2012: ze schreef het met en voor een psychiatrische patiënte met dwanghandelingen.

‘Het moest maar eens waar zijn. Over kettingbrieven, kettingmails en kettingbrieven’ en ‘Het Ossenboek’, een handleiding voor het vieren van een vrijgezel die dertig wordt, volgden in 2017. Het zijn volkskundige werken.

‘Gevangen geboren. Het waargebeurde verhaal van een geïnterneerde’, in 2018 had zoveel succes dat er zelfs een theatervoorstelling kwam. Ook dit aangrijpend boek schreef ze het met en voor een psychiatrische patiënte.

‘De schat van Merkem’, het waargebeurde verhaal van Karel Balduck en zijn gezin in Wereldoorlog I' verscheen in 2018, met een aangevulde en verbeterde versie in 2021. Een oorlogsverhaal met een happy end!

 'Mijn Algerije' gaat over haar ontmoetingen, belevenissen en uitstappen in Algerije, waar ze twee jaar woonde (1987-1988) en viermaal naartoe reisde (2014-2019). Dat boek verscheen in 2022.

'Kinderen toegelaten', uit 2023, bevat 400 blz. columns over de meest uiteenlopende onderwerpen, over leven in een groot gezin (man, 8 kinderen, hond en talrijke tijdelijke bewoners en passanten) tussen 1955 en 2000. Een aanrader voor ouders en grootouders.


Voor meer informatie over haar boeken: https://hetproces.jimdo.com/
Voor mijn blog: https://anndriessenschrijft.blogspot.com/
Facebook: @@boekenvanann

Publicaties

Kinderen toegelaten
2023, Uitgave in eigen beheer
Columns
Mijn Algerije
2022, Uitgave in eigen beheer
Autobiografie - Informatief
Gevangen geboren. Het waargebeurde verhaal van een geïnterneerde
2018, Kramat
Non-fictie
De schat van Merkem. Het waargebeurde verhaal van Karel Balduck in WO I
2018, Uitgave in eigen beheer
Dagboek
Het moest maar eens waar zijn. Over kettingbrieven, kettingmails en kettingberichten
2017, Boekscout
Non-fictie
Het Ossenboek. Handleiding voor het vieren van een os
2017, Uitgave in eigen beheer
Non-fictie
Oorlog in mijn hoofd
2012, Kramat
Non-fictie

Media