toon meer

Fictieschrijver

Genre
Kort verhaal - Roman

Thema's
Vriendschap - Humor - Liefde

Activiteiten
deelname gesprek/discussie - Internetactiviteit - Jurylidmaatschap - Groepsbezoek (Jeugd) - Workshop/masterclass - Signeersessie - Interview (als geïnterviewde)

Leeftijdsgroepen
Groep 7 -8 Basisonderwijs - Volwassenen - Jongvolwassenen - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs

Marijke Vos (1985) woont en werkt in Brabant. Ze studeerde Sociaal Pedagogische Hulpverlening in Nijmegen en werkte ruim twaalf jaar als hulpverlener in de psychiatrie, jeugdzorg en het maatschappelijk werk. In 2017 volgde ze een post HBO opleiding tot copywriter, sindsdien is ze actief als freelance schrijfster. In 2013 was Marijke finalist van de schrijfwedstrijd van Chicklit.nl. Ze werd onder andere gepubliceerd als columniste op de website van het populaire tv-programma Life & Cooking, in het tijdschrift van Chantal Janzen: &C en schreef blogs namens Sonja Bakker. Van haar hand verschenen de feelgoodromans Ik kom je halen!  en het goed ontvangen Van Chanel naar flanel (2018) en Alles op Alles (2019) uitgegeven door Loft Books, onderdeel van Ambo Anthos. Zowel op bol.com als hebban.nl stond Van Chanel naar flanel langere tijd in de top 10 populairste boeken. Mede door het succes van Van Chanel naar flanel volgde er nog een spin-off: Het staat in de sterren en in januari 2020 ging een Kobo Exclusive De Weddingplanner serie van haar hand van start.  In augustus 2019 tekende zij voor twee nieuwe romans bij Harper Collins Holland, waar haar nieuwste roman Ik pleit voor jou! in juni 2020 is verschenen. 

Tijdens haar workshop of lezing verklapt Marijke tips en trucs over de beginselen van het creatief schrijven, beantwoordt ze allerlei vragen over het schrijfproces en neemt ze je mee in de reis van het ontstaan van een idee tot publicatie. Afhankelijk van de doelgroep, setting en wens van de organisator maakt ze een passend programma, met altijd een vleugje feelgood. 

"Wil jij je onderdompelen in een fantastische feelgood roman, die ook nog eens een vleugje thriller bevat en heel romantisch is? Van Chanel naar flanel heeft het allemaal: lachwekkende acties, echte emoties en het leven in canada."
Chicklit.nl 

"Net als bij haar vorig boek had ik ook dit keer meer het gevoel dat ik naar een toffe romkom aan het kijken was dan dat ik een boek aan het lezen was. Het heeft een hele fijne sfeer waardoor ik het jammer vond dat ik het boek zo snel uit had."
Cravingpages.nl

"Van Chanel naar flanel’ is de ultieme feelgood voor deze winter. Geweldig geschreven, personages die echt tot leven komen en vooral een catchy verhaal dat, hoe cliché het ook mag klinken, je echt niet meer weg kunt leggen! En dat is vooral toe te schrijven aan het schrijftalent van Marijke Vos, wat kan zij schrijven!"
Boekhopper.nl 

 

Publicaties

Horizon Taal
2019, Uitgeverijen overig
Korte verhalen
Boeket Reeks - &C
2018, Uitgeverijen overig
Korte verhalen
Van Chanel naar flanel
2018, Ambo Anthos Uitgevers
Roman
Ik kom je halen!
2018, Uitgeverijen overig
Roman

Media

foto's