Rachel Rumai Diaz

Afbeelding van de auteur
toon meer

Dichter - Scenarioschrijver - Spoken word-artist

Genre
Columns - Essays - Journalistiek - Kort verhaal - Po√ęzie - Spoken Word

Thema's
Afrika - Diversiteit - Familie - Filosofie - Geschiedenis - Liefde - Midden-Amerika - Noord-Amerika - Psychologie - Reizen - Seksualiteit - Zuid-Amerika

Activiteiten
deelname gesprek/discussie - Jurylidmaatschap - Presentatie - Voordracht

Campagnes
Spoken Word 2023

Leeftijdsgroepen
Jongvolwassenen - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Senioren - Volwassenen

Rachel Rumai Diaz (1990) is schrijver, dichter, performance artist en programmamaker. Daarnaast is zij oprichter van het feministisch literair festival Zus en Zo, een platform dat zich richt op intersectionaliteit en modern zusterschap. Rachel is workshopdocent, mentor en cultuurcoach en geeft les op middelbare scholen, aan MBO studenten en in verschillende musea door heel Nederland. Van Spoken Word, tot poëzie en creatief schrijven, haar doel is om jongeren en jongvolwassen kennis te laten maken met woordkunst op een non-traditionele manier.

In 2020 is zij uitgeroepen door het NRC Handelsblad tot een van de 101 nieuwe talenten op cultureel gebied uit Nederland en Nederlandstalig België en ze is een van de auteurs in Afrolit: een bloemlezing van moderne literatuur uit de Afrikaanse diaspora.

Rachel is een allround woordkunstenaar die middels haar werk op zoek gaat naar de verbinding tussen kunst en activisme. Zowel op het podium als achter de schermen zet zij zich in om bewustzijn te creëren en meer ruimte te maken voor ongehoorde stemmen. Vanwege haar Afro-Latijns Amerikaanse en Caribische achtergrond heeft ze een ruime visie op de maatschappij en is ze vooral geïnteresseerd in projecten rondom erfgoed, identiteit, intersectioneel feminisme en transculturele kunst.

Rachel schrijft in het Spaans, Engels en Nederlands.

Media

foto's