Non-fictieschrijver

Genre
Journalistiek - Essays - Columns - Historische roman - Non-fictie - Reisverhaal

Thema's
Geschiedenis - Reizen

Subthema's
Rusland, Stalin, Poetin, Siberië
Activiteiten
Voordracht - Signeersessie - Presentatie - Lezing - Interview (als geïnterviewde) - deelname gesprek/discussie

Campagnes
Auteurs voor Vrijheid 2020

Leeftijdsgroepen
Jongvolwassenen - Volwassenen - Senioren

Hester den Boer is onderzoeksjournalist en fotograaf. Ze voltooide een bachelor Religiestudies, een bachelor Russische Taal en Cultuur en een Master Holocaust- en Genocidestudies aan de UvA. Sinds 2011 werkt ze als freelance fotograaf en onderzoeksjournalist voor onder andere De Groene Amsterdammer. In 2015 werd haar onderzoek 'Dromen van Camp Nou' genomineerd voor de European Press Prize.Ze maakte meerdere lange journalistieke reizen naar (de buitengebieden van) Rusland en startte in 2015 het online platform Moeder Rusland: kleine verhalen uit een grootmacht, waarop ze deze reportages bundelde.

In 2019 debuteerde ze bij Atlas Contact met het non-fictie boek Onderdrukt door de Verlosser. Een zoektocht naar Stalins erfenis in het Rusland van nu over de verwerking van het stalinistische verleden in Rusland. Waarom groeit de populariteit van en wat zegt dat over het Rusland van nu? Samen met Paradox produceerde ze over hetzelfde onderwerp het fotoproject Suppressed by the Saviour, in de vorm van een reeks online beeldverhalen en een expositie.  

Tijdens de lezing vertelt Hester over haar reizen door Siberie en over de bevindingen van dit project. Als er een beamer aanwezig is kan dit in combinatie met het tonen van de foto's. Voor een impressie van de foto's zie www.suppressedbythesaviour.net

Publicaties


Onderdrukt door de Verlosser. Een zoektocht naar Stalins erfenis in het Rusland van nu
2019, Uitgeverij Atlas Contact
Non-fictie - Reisverhalen - Journalistiek


Media

foto's

Blijf op de hoogte

aanmelden voor onze nieuwsbrief