Afran Groenewoud

Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Hannerlie Modderman/Luitingh-Sijthoff Uitgeverij
toon meer

Fictieschrijver

Genre
Kinderboek - Prentenboek - Jeugdboek

Activiteiten
deelname gesprek/discussie - Groepsbezoek (Jeugd) - Internetactiviteit - Interview (als geïnterviewde) - Interview (als interviewer) - Lezing - Presentatie - Signeersessie - Voordracht - online activiteit (video) - online activiteit (livestream)

Leeftijdsgroepen
Kleuters - Groep 3-4 Basisonderwijs

"Het was een feestje!" - Kirsten König, De Kinderboekwinkel, Amsterdam


Hoe bereik je leesbevordering? Door veel (voor) te lezen maar ook door samen te observeren en te lachen. Stinkende Windjes bereikt jonge lezertjes met precies dat resultaat. Maar het debuut van Afran Groenewoud gaat verder: hoe voelt een ander zich? Hoe observeer je dat? Wat zou je zelf voelen, denken en doen? Inlevingsvermogen is volgens deze auteur een onmisbare kernvaardigheid.

"Er zijn heel veel prentenboeken maar het idee achter Stinkende Windjes bestond nog niet", kreeg Afran een compliment van uitgeverij Luitingh-Sijthoff. En toch is het onderwerp herkenbaar: zelfs de allerjongsten herkennen een stinkend windje wanneer ze het ruiken. Een ideaal startpunt voor een interactieve sessie op maat, met taalgevoel, zelfreflectie en leesplezier als uitkomsten. Naast voor scholen is Afran ook beschikbaar voor kinderdagverblijven, bibliotheken en boekwinkels.

Afran Groenewoud is schrijver, journalist en ondernemer. Hij is dol op zijn vriendin en twee zoons. Zijn schrijversdebuut Stinkende Windjes begon als een idee dat hem maar niet losliet: een prentenboek met een knipoog, dat vertelt over het belang van ‘leuk en gezellig, voor iedereen’. Afran werkt op dit moment aan zijn volgende boek.

Referenties

Afran was een van de schrijvers die tijdens de NS Kinderboekenruil 2019 kwam voorlezen in de speciale kindervoorleescoupe. Op zowel Amsterdam Centraal als Utrecht Centraal zat de voorleescoupe vol met enthousiaste kinderen die maar wat graag naar zijn verhaal luisterden. En groot gelijk, wat is er nou interessanter voor kinderen dan voorgelezen te worden uit een boek over stinkende windjes ??. Afran nam de kinderen mee in het boek en vertelde gepassioneerd. Niet alleen de kinderen hebben van Afran genoten, ook voor ons als organisatie was het fijn om samen te werken met zo’n enthousiaste schrijver. Top gedaan!

Maud Boks - project manager Kumpany
----

Dank, Afran, voor het verzorgen van een enthousiast voorleesmoment in De Kinderboekwinkel met ‘Stinkende Windjes’. Niemand geloofde dat ik nooit windjes laat, maar gelukkig werd er volop geluisterd naar jouw grappige verhaal. En maakten zelfs de vaders en moeders na afloop hele stinkende windjes - met papier en krijt dan, gelukkig. Het was een feestje!

Kirsten König – De Kinderboekwinkel, Amsterdam
----

 

 

Publicaties

Stinkende Windjes
2018, Luitingh-Sijthoff
Kinder- of jeugdboek

Media

foto's

video's