toon meer

Fictieschrijver

Genre
Columns - Essays - Journalistiek - Kort verhaal - Roman

Thema's
Azië - Diversiteit - Europa - Familie - Geschiedenis - Humor - Kunst - Liefde - Misdaad - Psychologie - Religie - Rouw - Vriendschap - Wetenschap

Activiteiten
deelname gesprek/discussie - Groepsbezoek (Jeugd) - Internetactiviteit - Interview (als geïnterviewde) - Interview (als interviewer) - Lezing - Presentatie - Workshop/masterclass

Leeftijdsgroepen
Jongvolwassenen - Senioren - Volwassenen

Ilhan studeerde Internationale Betrekkingen en Politieke Wetenschappen aan de Bosphorus Universiteit in Istanbul. Ze werkte als hotelier, public relations executive en redacteur. Ze schreef voor diverse kranten en tijdschriften. Haar tweede boek Verbannen, dat de EU Literatuurprijs 2011 heeft gewonnen, werd in meer dan 25 talen vertaald (door De Geus in Nedarland). Verbannen stond ook op de shortlist voor de Prix Du Livre Lorientales 2017. Ze ontving de Notable Short Story Award / Yasar Nabi Youth Awards 1993. Ze heeft aan 19 nationale en internationale bloemlezingen bijgedragen en heeft als vertaler een boek en verschillende artikelen van het Engels naar het Turks vertaald.

Ze neemt deel aan verschillende festivals, lezingen, panels en events, als schrijfster en moderator. Ze wordt vaak verzocht om scholen te bezoeken.

Ilhan is geboren in Turkije, maar woont sinds 2017 in Nederland met haar gezin. Ze is lid van PEN Nederland en PEN Turkije. Ze is momenteelbezig met schrijven van haar vierde boek/tweede roman.

Ilhan geeft haar lezingen vooralsnog in het Engels, maar in de toekomst ook in het Nederland.

Media

video's

externe webpagina's

Bekroningen

Prix Du Livre Lorientales /short-list 2017
Notable Short Story Award/Yasar Nabi Nayir Youth Awards 1993
EU Literatuurprijs 2011