Martijn Niemeijer

Geboorteplaats Utrecht

Website https://martijnniemeijer.nl/

Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Wolfgang Jentzsch

Geboorteplaats
Utrecht

Website
https://martijnniemeijer.nl/

toon meer

Fictieschrijver

Genre
Roman

Thema's
Diversiteit - Familie - Gezondheid - Humor - Misdaad - Rouw - Vriendschap

Activiteiten
Lezing - Presentatie - Workshop/masterclass

Leeftijdsgroepen
Groep 7 -8 Basisonderwijs - Jongvolwassenen - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Volwassenen

De toneelschool liet ik links liggen en advocatuur of medicijnen bleek niks voor mij. Ik schreef zo graag toneelstukken en verhalen dat ik een studie koos waarmee ik iedere dag met literatuur bezig kon zijn. Dat werd één grote ontdekkingstocht van geschiedenissen over totaal verschillende mensen van allerlei tijden van over de hele wereld. Intussen schreef ik driftig verder. Maar het werd nog niet helemaal zoals ik wilde, terwijl er ook zo veel andere leuke dingen waren.

Na zes jaar studie en drie jaar freelancen als redacteur werd ik gevraagd om bij een bedrijf te komen werken. Het maakte cosmetica van biologische rozen, lavendel, olijven, sesam en nog honderden planten van overal vandaan. Ik genoot van de verhalen over de teelt en wat onze aankoop betekende voor de levens van mensen in Chili, Marokko of Bulgarije. Voordat ik het wist was ik er directeur. Pas toen dat na tien jaar ophield en ik besloot een tijd te onderzoeken wat ik nu wilde gaan doen, pakte ik het schrijven weer op. Deze keer ging het precies zoals ik wilde. En wat nog mooier was: uitgeverij Leopold wilde mijn boeken graag uitgeven.

Publicaties

Otis in makkelijk Nederlands
2020, Eenvoudig Communiceren
Roman - Proza - fictie
Flirt met mij
2019, Blink
Proza - fictie
Otis
2017, Uitgeverij Leopold
Young adult
Wat niemand ziet
2016, Uitgeverij Leopold
Roman - Proza - fictie

Media

foto's