Fotograaf: Koos Breukel
Afbeelding van de auteur

Arend Hulshof


Geboorteplaats Leiden

Website http://www.arendhulshof.com

Facebook https://www.facebook.com/arend.hulshof

Twitter https://twitter.com/arendhulshof
Non-fictieschrijver

Genre
Biografie - Columns - Essays - Journalistiek - Non-fictie

Thema's
Geschiedenis - Mensenrechten - Migratie - Tweede Wereldoorlog - Vrijheid

Subthema's
Guatemala, Latijns-Amerika, China, interviewen, bladenmaken
Activiteiten
deelname gesprek/discussie - Interview (als geïnterviewde) - Interview (als interviewer) - Lezing - Presentatie - Voordracht - Workshop/masterclass

Campagnes
Auteurs voor Vrijheid 2020

Leeftijdsgroepen
Volwassenen

Arend Hulshof is journalist en schrijver. Daarnaast is hij een goede spreker en een enthousiaste verteller. In maart 2016 verscheen zijn boek Rijpstra's ondergang over goed en fout in de Tweede Wereldoorlog en over de dilemma's waar burgemeesters in oorlogstijd mee worstelden. Het boek werd goed ontvangen en werd bekroond tot Het Beste Boek Achterhoek en Liemers 2016. De Volkskrant beoordeelde Rijpstra's ondergang met 4 sterren en noemde het een 'bijzonder boek'.
Na verschijning van het boek gaf Hulshof ruim twintig lezingen in het land. Van Sittard tot Leeuwarden en van Leiden en Noordwijk tot Doetinchem en Lochem. Steeds besprak hij welke keuzes de lokale burgemeester tijdens de oorlog had gemaakt die hij vergeleek met de hoofdpersoon van zijn boek, zijn overgrootvader Johannes Rijpstra die tijdens de oorlog burgemeester van Zelhem was. 

Arend Hulshof is tot en met oktober 2020 met korting te boeken in het kader van de actie 'Auteurs voor Vrijheid' (in samenwerking met het Comité 4 en 5 mei).

Eerder schreef Hulshof met Daan Bronkhorst De andere kant van de medaille. Een journalistieke gids voor China, door Erik van Muiswinkel in Trouw een ‘ijzingwekkend boekje’ genoemd. Tot 2019 was Hulshof acht jaar hoofdredacteur van Wordt Vervolgd, het journalistieke mensenrechtenblad van Amnesty. Sindsdien is hij zelfstandige. Hij houdt lezingen, geeft trainingen in mensenrechten en schrijft aan een biografie over Darja Collin, de ballerina die met dichter en scheepsarts Jan Slauerhoff getrouwd was.

Publicaties


Rijpstra's Ondergang, Het lot van een burgemeester in oorlogstijd
2016, Uitgeverij Querido
Biografie - Non-fictie


Media

foto's

video's

Bekroningen


Beste+Boek+van+de+Achterhoek+en+Liemers 2017