Marc van Dijk


Geboorteplaats Eindhoven

Website http://www.marcvandijk.nu/

Facebook https://www.facebook.com/marcvdijk

Twitter https://twitter.com/vandijkmarc
Non-fictieschrijver - Fictieschrijver

Genre
Columns - Non-fictie - Essays - Graphic novel - Jeugdboek - Journalistiek - Kinderboek - Strip

Thema's
Filosofie - Religie - Geschiedenis - Humor - Kunst - Mediawijsheid - Vriendschap

Subthema's
filosofie, graphic novel, vriendschap, wijsheid, humor, Socrates, Becky Breinstein, Huub Oosterhuis
Activiteiten
Interview (als geïnterviewde) - Interview (als interviewer) - Lezing - Voordracht - Workshop/masterclass

Leeftijdsgroepen
Groep 7 -8 Basisonderwijs - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Jongvolwassenen - Volwassenen - Senioren

Marc van Dijk (1979) is schrijver, journalist en kunstenaar. Hij heeft veel ervaring met workshops geven en spreken in het openbaar. In september 2019 verscheen zijn eerste kinderboek, een graphic novel voor 10+, gemaakt in samenwerking met tekenaar Sander ter Steege. BECKY BREINSTEIN deel 1: De gifbeker van Socrates Becky Breinstein biedt lezers vanaf 10 jaar een grappige en bijna ongemerkt leerzame ingang in het leven en denken van beroemde filosofen. Wat gebeurt er als je de ideeën van filosofen letterlijk toepast in je leven? Het eerste deel draait om Socrates. Becky krijgt een schok van de Griekse denker, die als sidderrog aan haar verschijnt. Vanaf dat moment is ze besmet met een vragenvirus en staat haar wereld op zijn kop. Gelukkig krijgt ze hulp van haar blobvis en haar Tasmaanse tijger Raymon de Demon.

Becky Breinstein deel 2 verschijnt in september 2020: 'Het ravijn van Nietzsche'. Becky gaat met haar vrienden de bergen in onder leiding van de geniale gek Snorrie, die zegt dat hij 'de herhaling van Nietzsche' is. Optredens of gastlessen in combinatie met de Kinderboekenweek 2020 - thema geschiedenis - zijn mogelijk. LESBRIEF (onderaan dit profiel gratis te downloaden)

Er is een lesbrief gebaseerd op Becky Breinstein, voor de hoogste klassen van het basisonderwijs. Hiermee kunnen docenten zelfstandig een (eerste) filosofieles geven en/of een bezoek van de schrijver en/of tekenaar van Becky Breinstein voorbereiden.
Tijdens een Becky Breinstein-workshop kunnen kinderen socratisch denken én socratisch tekenen. Optredens en lezingen Marc van Dijk treedt regelmatig op als moderator, live-interviewer of talkshow-host.
Ook over zijn andere boeken geeft hij regelmatig lezingen: De paus van Amsterdam, biografie van Huub Oosterhuis (2013, uitgeverij Atlas Contact)

Wij zijn de politiek (2019, Ambo Anthos), een interview-boek met Denker des Vaderlands Daan Roovers

Publicaties


De paus van Amsterdam. Biografie van Huub Oosterhuis
2013, Uitgeverij Atlas Contact
Biografie


Media

foto's

Blijf op de hoogte

aanmelden voor onze nieuwsbrief