Philip Dröge

Afbeelding van de auteur

toon meer

Non-fictieschrijver

Genre
Journalistiek - Essays - Columns - Spanning - Reisverhaal - Non-fictie - Kort verhaal - Historische roman

Thema's
Zuid-Amerika - Midden-Amerika - Noord-Amerika - Reizen - Wetenschap - Azië - Geschiedenis - Europa - Natuur

Activiteiten
Lezing - Presentatie - Workshop/masterclass - Signeersessie - Interview (als interviewer) - Interview (als geïnterviewde) - Voordracht

Leeftijdsgroepen
Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Jongvolwassenen - Volwassenen - Senioren

Een vulkaan die de wereld verandert. Een foutje van een kaartenmaker waardoor een landje ontstaat. Een Chinees in het Nederland van de negentiende eeuw. Philip Dröge is bestseller auteur van waargebeurde verhalen.

In Amsterdam en Salzburg (Oostenrijk) studeerde Philip letteren en geschiedenis. Van zijn hand verscheen in 2002 de bestseller Meesterspion, over de connecties tussen prins Bernhard en verschillende geheime diensten. In 2015 publiceerde hij het zeer goed ontvangen boek De Schaduw van Tambora, over een vulkaanuitbarsting van mythische proporties in het Nederlands-Indië van 1815. Het boek werd genomineerd voor de Jan Wolkers Prijs. In 2016 verscheen Moresnet, opkomst en ondergang van een vergeten buurlandje, een boek dat aan zijn twaalfde druk toe is en de shortlist van de Libris Geschiedenisprijs haalde. Philip heeft een voorliefde voor verborgen geschiedenis en bijzondere bestemmingen.

Philip Dröge is een geboren verteller met een zwak voor prachtige verhalen. Hij kan interviewen, quizmaster zijn, presenteren, museumpresentaties geven en als sprekend columnist optreden.

Media

foto's

video's

Openbare lezingen

21-03-2021 Boekhandel Blokker, Lange Herenvest 122, Haarlem (de Pletterij)
23-03-2021 DE Bibliotheek Z.O.U.T., Hoofdstraat 164 1 hoog, Driebergen-Rijnsburg (Driebergen-Rijnsburg)
6-06-2021 Boekwinkel 't Pakhuys, Lingerzijde 8, Edam (Organisatie)