Jessica van Geel

Geboortedatum 1973-05-07

Geboorteplaats Tilburg

Website http://www.jessicavangeel.nl
Twitter http://@jessicageel

Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Hans-Peter van Velthoven

Geboortedatum
1973-05-07

Geboorteplaats
Tilburg

Website
http://www.jessicavangeel.nl
Twitter
http://@jessicageel

toon meer

Non-fictieschrijver

Genre
Columns - Essays - Journalistiek - Non-fictie - Roman

Thema's
Geschiedenis - Kunst - Liefde

Subthema's
Gerrit Rietveld, Utrecht, architectuur, vrouwenemancipatie

Activiteiten
deelname gesprek/discussie - Interview (als geïnterviewde) - Interview (als interviewer) - Lezing - Presentatie - Signeersessie - Voordracht - Workshop/masterclass

Leeftijdsgroepen
Jongvolwassenen - Senioren - Volwassenen

Jessica van Geel is schrijver, journalist, historicus en schreef onlangs het goed ontvangen I Love You, Rietveld. Een boek over de (geheime) liefde tussen de vermaarde ontwerper en architect Gerrit Rietveld en Truus Schröder. Zij stimuleerde zijn talent en was zijn artistieke geweten, en samen bouwden ze het wereldberoemde Rietveld Schröderhuis. I Love You, Rietveld – literaire non-fictie – is gebaseerd op uitgebreide research, interviews en persoonlijke documenten van de familie. Over liefde, familiebanden, de wording van een groot talent en, met het ontstaan van De Stijl en Dada, ook een tijdsbeeld van een opwindende periode aan het begin van de vorige eeuw.

Na haar studie geschiedenis en journalistiek, werkte Van Geel tien jaar bij nrc.next en NRC Handelsblad. Verder schreef zij stukken voor Vrij Nederland en deVARA Gids.

Samen met haar partner Claudia de Breij maakte ze de interviews voor Neem een Geit, leven voor gevorderden (2015), waarin bekende Nederlanders bevraagd worden over werk, kinderen, liefde, seks, leven, dood en meer van die dingen.

Eerder was Jessica van Geel eindredacteur van Ik zou uren met je kunnen praten maar…. (2013). Een boek met spoedcursussen voor dagelijkse gebeurtenissen, van ‘hoe gedraag je je op een borrel’ tot ‘hoe zet je visite de deur uit’.

Publicaties

Truus van Lier
2023, Uitgeverij De Bezige Bij
Biografie - Non-fictie
I Love You, Rietveld
2018, Lebowski Publishers
Non-fictie
Neem een Geit
2015, Lebowski Publishers
Korte verhalen - Non-fictie
Ik zou uren met je kunnen praten maar…
2013, Nieuw Amsterdam
Columns - Journalistiek - Non-fictie

Media

foto's

video's