Fotograaf: Madelon Muskens
Afbeelding van de auteur
Dichter - Spoken word-artist

Genre
Essays - Journalistiek - Columns - Poëzie - Spoken Word

Thema's
Familie - Gezondheid - Humor - Liefde - Diversiteit - Psychologie - Vriendschap

Activiteiten
deelname gesprek/discussie - Internetactiviteit - Interview (als geïnterviewde) - Interview (als interviewer) - Jurylidmaatschap - Lezing - Presentatie - Signeersessie - Voordracht

Leeftijdsgroepen
Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Jongvolwassenen - Volwassenen - Senioren

Marco Martens schildert met woorden. Hij observeert graag en presenteert veelzeggende details als kleine schetsjes, ruw en zonder opsmuk. Martens' persoonlijke en herkenbare werk uit zich in verschillende vormen. Zo maakt hij kleine theaterliedjes met muzikanten Joris Sedee en Michiel van Iersel (‘bijzonder èn bijzonder goed’ volgens Frits Spits), daarnaast schrijft hij columns en gedichten. De afgelopen jaren droeg hij voor op o.a. Oerol, Lowlands, Zwarte Cross en De Parade. Of hij nou in een uitverkochte grote theaterzaal staat of op een zeepkist voor een handvol toehoorders; Marco Martens zoekt het contact - en altijd de balans tussen humor en ontroering. Hij is zowel solo als met zijn vaste muzikanten te boeken.

Als rapper was Marco actief in Macronizm en De Nuance. Met De Cabarapshow maakt hij hiphopimprovisatietheater. Voor Literair Productiehuis Wintertuin maakte hij samen met Dennis Gaens de voorstelling LUCY. Voor De Correspondent en Hiphop In Je Smoel portretteerde Marco diverse spoken word-artiesten. Met het nummer ‘Madam Jeanette’ waren Martens en consorten te zien in VPRO Vrije Geluiden en Kunststof Radio1 voelde Marco een uur lang aan de tand over zijn werk. Een úúr. Da’s net zo lang als 60 optredens in DWDD.

Blijf op de hoogte

aanmelden voor onze nieuwsbrief