Fotograaf: Dan Taylor
Afbeelding van de auteur

Luan Buleshkaj


Geboorteplaats Amsterdam

Website https://www.instagram.com/ldeep020

Facebook https://www.facebook.com/luanbuleshkaj
Spoken word-artist - Dichter

Genre
Toneel - Spoken Word - Boekverfilming - Muzikale voorstelling

Thema's
Liefde - Filosofie - Familie - Vriendschap - Sport - Diversiteit

Activiteiten
Voordracht - Interview (als geïnterviewde) - Workshop/masterclass - Presentatie

Campagnes
Poëzieweek 2021 - Spoken Word 2019 - Een STUK! meer 2020

Leeftijdsgroepen
Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Jongvolwassenen - Volwassenen - Senioren - Groep 7 -8 Basisonderwijs

Luan Buleshkaj is een woordkunstenaar in de breedste zin van het woord en is al een tijd bezig met spoken word. De Albanese Amsterdammer uit De Baarsjes maakte daarvoor vooral naam als battlerapper (L-Deep) bij het platform 'Punchout Battles'. Sinds Luan entree maakte in de poëziewereld stond hij al op vele gerenommeerde podia in Nederland. Denk aan Mensen Zeggen Dingen, Woorden Worden Zinnen & Paginagroots en nog veel meer. Luan was huisdichter bij CritiX op FunX en gaf hij twee jaar lang elke maandagavond workshops aan vluchtelingen in het AZC te Utrecht. Hij was tijdens het EK 2016 op de NOS te zien als analist van de wedstrijden van Albanië, waarna hij de avonden afsloot met een spoken word-stuk.
In 2018 stond Luan o.a. in een bomvolle tent op Lowlands en in 2019 verzorgde hij de tekst en voice-over voor een reclame van Gemeente Amsterdam, was hij een aantal keer huisdichter bij het BNNVARA-programma Spijkers met Koppen, deed hij een TED Talk tijdens TEDxAmsterdam, trad hij op bij het Wintertuin Festival op Curaçao en stonden zijn vertaalde gedichten in het grootste literaire tijdschrift van Kosovo, Albanië en Macedonië.
Hij staat vooral bekend om zijn woordspelingen en gevoel voor improvisatie en is onderdeel van het bekende collectief Mensen Zeggen Dingen. Naast optredens geeft Luan wekelijks workshops aan middelbare scholen in het hele land.

Media

foto's

video's

Blijf op de hoogte

aanmelden voor onze nieuwsbrief