Luan Buleshkaj

Geboorteplaats Amsterdam

Website https://www.luanbuleshkaj.nl
Instagram https://www.instagram.com/luanbuleshkaj

Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Anne van Zantwijk

Geboorteplaats
Amsterdam

Website
https://www.luanbuleshkaj.nl
Instagram
https://www.instagram.com/luanbuleshkaj

toon meer

Acteur - Dichter - Spoken word-artist

Genre
Boekverfilming - Muzikale voorstelling - Spoken Word - Toneel

Thema's
Diversiteit - Familie - Filosofie - Liefde - Sport - Vriendschap

Activiteiten
Interview (als geïnterviewde) - Presentatie - Voordracht - Workshop/masterclass

Campagnes
Spoken Word 2023

Leeftijdsgroepen
Groep 7 -8 Basisonderwijs - Jongvolwassenen - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Senioren - Volwassenen

Luan Buleshkaj is een woordkunstenaar in de breedste zin van het woord en is een gevestigde naam in de spoken word-scene in Nederland. De Albanese Amsterdammer uit De Baarsjes maakte daarvoor vooral naam als battlerapper (L-Deep) bij het platform 'Punchout Battles'. Sinds Luan entree maakte in de poëziewereld stond hij al op vele gerenommeerde podia in Nederland. Hij was tijdens het EK 2016 op de NOS te zien als analist van de wedstrijden van Albanië, waarna hij de avonden afsloot met een spoken word-stuk. In 2018 stond Luan o.a. in een bomvolle tent op Lowlands en in 2019 verzorgde hij de tekst en voice-over voor een reclame van Gemeente Amsterdam, was hij twee keer te zien bij het BNNVARA-programma Spijkers met Koppen deed hij een TED Talk tijdens TEDxAmsterdam en trad hij op bij het Wintertuin Festival op Curaçao. Naast optredens geeft Luan wekelijks workshops aan middelbare scholen in het hele land. Luan staat bekend om zijn woordspelingen, ritme en rijmschema's. 

Sinds mei 2020 is Luan aan het rondtrekken door Nederland met zijn eerste solo-theatervoorstelling genaamd ‘Leeuwenkind’. In september 2020 won hij met deze voorstelling de Beste of Fringe 2020 tijdens het Amsterdam Fringe Festival en een maand later sleepte hij de Shaffy Cheque in de wacht bij het Amsterdams Kleinkunst Festival. In de zomer van 2020 was Luan negen wekenlang was huisdichter bij ‘Zomer in de stad’, een programma van Pakhuis De Zwijger en AT5. In maart 2021 was hij te gast bij het VPRO-programma On Stage en trad hij samen met comedian Soundos El Ahmadi op.

Media

foto's

Fotograaf: Tamira Koeiman
Fotograaf: Dan Taylor

video's