Michael Reefs

Geboortedatum 1986-09-25

Geboorteplaats Heerlen

Website http://www.michaelreefs.nl
Facebook https://www.facebook.com/MichaelReefs
Twitter https://twitter.com/michaelreefs
Instagram https://instagram.com/michaelreefs

Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Mark Lageweg

Geboortedatum
1986-09-25

Geboorteplaats
Heerlen

Website
http://www.michaelreefs.nl
Facebook
https://www.facebook.com/MichaelReefs
Twitter
https://twitter.com/michaelreefs
Instagram
https://instagram.com/michaelreefs

toon meer

Fictieschrijver

Genre
Jeugdboek - Kinderboek

Thema's
Afrika - Australië - Azië - Europa - Familie - Geschiedenis - Humor - LHBTI - Natuur - Pesten - Reizen - Technologie - Vriendschap - Zuid-Amerika

Subthema's
QR-codes

Activiteiten
Groepsbezoek (Jeugd) - Internetactiviteit - Interview (als geïnterviewde) - Jurylidmaatschap - Lezing - online activiteit (livestream) - online activiteit (video) - Presentatie - Schrijfopdracht - Signeersessie - Workshop/masterclass

Campagnes
Kinderboekenweek 2024

Leeftijdsgroepen
Groep 3-4 Basisonderwijs - Groep 5-6 Basisonderwijs - Groep 7 -8 Basisonderwijs - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs

 

Michael Reefs (1986) is een van de best gelezen Nederlandstalige fantasy-auteurs van dit moment. Met zijn avonturenreeks DE BIEB BENDE over magie en verbeelding, vriendschap en verraad, won hij de harten van vele kinderen. Boek na boek wist hij de jonge lezer met zijn originele, wonderlijke verhalen tot de laatste pagina te betoveren.

Ook met zijn nieuwe series DE TEMPELJAGERS, MARIE BOE en BRAM EN HET ZOLDERMYSTERIE zet Michael weer wervelende en spannende fantasy-avonturen neer. Michael weet aan te sluiten op de tijdsgeest en beleving van kinderen. Het lukt hem als geen ander om ze aan het lezen te krijgen, en hun verbeelding te prikkelen.

En precies dát is zijn missie. “Juist in deze tijd is het enorm belangrijk om de creativiteit, verbeeldingskracht en het out-of-the-box-denken te stimuleren bij kinderen. Het zijn essentiële vaardigheden om de uitdagingen van de toekomst aan te kunnen.” Michael is een all-round verhalenverteller. Hij schrijft niet alleen boeken, maar leidt ook boekenclubs, bezoekt scholen, boekhandels, bibliotheken en geeft workshops. 

Groep 3-4:
Speciaal voor groep 3-4 heeft Michael een presentatie die in het teken staat van de avontuurlijke en mysterieuze serie Marie Boe. Michael neemt de kinderen mee in het verhaal, laat enkele prachtige illustraties zien en het vertelt het verhaal erachter en leest uiteraard een stukje voor. Tot slot mogen de kinderen zelf fantasiedieren bedenken én tekenen voor de boerderi van Jasper (de beste vriend van Marie). De presentatie duurt maximaal een uur (maar kan ook verkort worden tot 45 minuten).

Groep 5-6
In groep 5-6 (groep 4 mag hier eventueel ook bij aansluiten) neemt Michael de kinderen mee op reis. Hij vertelt over het bijzondere verhaal van Bram en hoe hij via magische dozen de hele wereld over kan reizen. Ook heeft Michael een geheimzinnig koffer bij zich, waar spullen in zitten die Bram tijdens zijn avontuur nodig had. De kinderen leren een hoop over Brazilë, Noorwegen en China en worden meegesleurd in Michaels avontuurlijke verhaal. In het laatste deel moeten de kinderen een geheime code oplossen d.m.v. ansichtkaarten en uv-pennen. Kortom: volop interactie en spanning, waarbij de kinderen op het puntje van hun stoel zullen zitten!

Groep 7-8 
Voor de groepen 7 en 8 (en eventueel ook groep 6) heeft Michael een nieuwe presentatie over De Tempeljagers in combinatie met de Bieb-bende. In de boeken van de Tempeljagers worden vier kinderen opgeleid tot echte avonturiers. Michael vertelt wat daarbij allemaal komt kijken, maar hij geeft kinderen ook een kijkje achter de schermen van een schrijver. Hoe komt een boek tot stand en wat verdient een schrijver nu eigenlijk? Dankzij de vele interactie die Michael met kinderen heeft, is dit een ongekend succes! Aan het einde vindt er een spannende quiz plaats, waarbij de kennis van de kinderen wordt getest!

Groep 8, brugklas en 2e jaars
Speciaal voor de wat oudere kinderen (11 tot en met 15 jaar) heeft Michael TikTokTerror geschreven, een gruwelijk eng boek! Tijdens de presentatie rondom dit boek neemt Michael de kinderen mee in de wereld van verlaten gebouwen, geesten en TikTok! Michael deelt onder andere zijn eigen ervaringen en laat foto's zien die hem hebben geïnspireerd tot het schrijven van dit boek. 

Michael is bij ons in Roermond en Roerdalen op 24 verschillende basisscholen in de groepen geweest op schrijversbezoek. De uitkomst was eigenlijk overal hetzelfde: enthousiaste, betrokken kinderen die niet kunnen wachten om aan de serie van Bram of de Biebbende te beginnen. Vooral de interactieve gedeeltes van de presentatie en de site vielen enorm in de smaak.

- Bibliotheek Roermond

Ik vertelde je toen je kwam dat lezen voor veel kinderen uit 1B een crime is. Nu heb ik ze een verslag laten maken van jouw bezoek en wat blijkt: er zijn kinderen die jouw boek uit de bieb hebben gehaald en thuis lezen. Dit vind ik TOP!!! Er is zelfs een jongen die dyslectisch is en nog nooit een boek gelezen had, maar door jouw voordracht aan het lezen is gegaan.

- Broekland College Hoensbroek

De kinderen hebben bijna gevochten om als eerste de Bieb-bende te mogen lezen.In de middenbouw is het verhaal over Bram erg goed aangekomen. De leerlingen hebben nog een heel gesprek erover gehad. De bovenbouwleerlingen kwamen in eerste instantie mokkend binnen: "Pfff, een schrijver, wat moeten we daar nou mee?!" Uiteindelijk waren ze helemaal om en hebben de boeken al onderling verdeeld. Complimenten dus! Je hebt zelfs de niet-lezers aangesproken!

- De Pyler Heerlen

Michael is in staat om een grote groep kinderen geboeid te laten luisteren en enthousiast te maken voor zijn verhalen. Hij doet dat door zichzelf te zijn en kinderen serieus te nemen. Vernieuwend en jong! Een hele andere manier van leesbeleving en leesplezier.

- Bibliotheek Heuvelland

Michael Reefs weet kinderen die niet graag lezen aan het boek te kluisteren. Geen idee hoe hij dat voor elkaar krijgt, maar ik gebruik hem er graag voor.

- Hanneke Koene (Boekenwurm Maastricht, kinderboekwinkel)

Een inspirerende presentatie van Michael zorgt ervoor dat zelfs de stoere jongens gaan lezen.

- Christiaan Huygens College Eindhoven

Publicaties

TikTokTerror
2024, Billy Bones
Griezelverhaal - Kinder- of jeugdboek
Het Rijk der Schaduwen
2023, Billy Bones
Kinder- of jeugdboek
Storm en Bliksem en de vlucht van de Cloudsurfers
2023, Billy Bones
Kinder- of jeugdboek
Het lied van de woestijn
2022, Billy Bones
Kinder- of jeugdboek
De vloek van de Inca's
2021, Billy Bones
Kinder- of jeugdboek
De erfenis van Darius
2021, Uitgeverij Stormsteen
Kinder- of jeugdboek
Het spook van Villa Donkerhout
2021, Billy Bones
Kinder- of jeugdboek
De speer van Odin
2021, Billy Bones
Kinder- of jeugdboek
Het verdwenen eiland Kivamba
2020, Uitgeverijen overig
Kinder- of jeugdboek
Helden van de Nacht
2020, Uitgeverijen overig
Kinder- of jeugdboek
Het geheim van het Klavertjesplein
2020, Uitgeverijen overig
Kinder- of jeugdboek
Het mysterie van de Gouden Feniks
2020, Billy Bones
Kinder- of jeugdboek
Bram en de Waterreuzen
2020, Uitgeverij Stormsteen
Kinder- of jeugdboek
De vloek van de Ferox
2019, Uitgeverijen overig
Kinder- of jeugdboek
Bram en de Bliksemjagers
2019, Uitgeverijen overig
Kinder- of jeugdboek
De Toren van Enigma
2018, Uitgeverijen overig
Kinder- of jeugdboek
Bram en de Orde van Avalon
2018, Uitgeverijen overig
Kinder- of jeugdboek
Het Middernachtcircus
2017, Uitgeverijen overig
Kinder- of jeugdboek
Bram en het Zoldermysterie
2017, Uitgeverijen overig
Kinder- of jeugdboek
De Schatbewaarders
2016, Uitgeverijen overig
Kinder- of jeugdboek
De Tijdwachter
2015, Uitgeverijen overig
Kinder- of jeugdboek
Schim van het Kwaad
2015, Uitgeverijen overig
Kinder- of jeugdboek
Duister carnaval
2014, Uitgeverijen overig
Kinder- of jeugdboek
De legende van de Hemelrijders
2013, Uitgeverijen overig
Kinder- of jeugdboek

Media

Openbare lezingen

29-06-2024 Bibliotheek Bollenstreek , Koninginneweg 79 A, Lisse (Bibliotheek Lisse)
8-10-2024 de Bibliotheek Oost-Achterhoek , Parallelweg 5, Winterswijk (Bibliotheek Winterswijk)

Bekroningen

Genomineerd voor de Hotze de Roosprijs 2013