Fotograaf: Mark Lageweg
Afbeelding van de auteur

Michael Reefs


Geboortedatum 25-09-1986

Geboorteplaats Heerlen

Website http://www.michaelreefs.nl

Facebook https://www.facebook.com/MichaelReefs

Twitter https://twitter.com/michaelreefs

Instagram https://instagram.com/michaelreefs
Fictieschrijver

Genre
Kinderboek

Thema's
Zuid-Amerika - Technologie - Pesten - Reizen - Afrika - Aziƫ - Natuur - Humor - Familie

Subthema's
QR-codes
Activiteiten
Lezing - Internetactiviteit - Groepsbezoek (Jeugd) - Presentatie - Workshop/masterclass - Signeersessie

Leeftijdsgroepen
Groep 7 -8 Basisonderwijs - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Groep 5-6 Basisonderwijs

Michael Reefs (1986) is een van de best gelezen Nederlandstalige fantasy-auteurs van dit moment. Met zijn avonturenreeks DE BIEB BENDE over magie en verbeelding, vriendschap en verraad, won hij de harten van vele kinderen. Boek na boek wist hij de jonge lezer met zijn originele, wonderlijke verhalen tot de laatste pagina te betoveren.

Ook met zijn nieuwe serie BRAM EN HET ZOLDERMYSTERIE zet Michael weer een wervelend en spannend fantasy-avontuur neer. Michael weet aan te sluiten op de tijdsgeest en beleving van kinderen. Het lukt hem als geen ander om ze aan het lezen te krijgen, en hun verbeelding te prikkelen.

En precies dát is zijn missie. “Juist in deze tijd is het enorm belangrijk om de creativiteit, verbeeldingskracht en het out-of-the-box-denken te stimuleren bij kinderen. Het zijn essentiële vaardigheden om de uitdagingen van de toekomst aan te kunnen.” Michael is een all-round verhalenverteller. Hij schrijft niet alleen boeken, maar leidt ook boekenclubs, bezoekt scholen, boekhandels, bibliotheken en geeft workshops. 

Presentatie Bram en het Zoldermysterie 
In een uur durende presentatie van Bram en het Zoldermysterie neemt Michael de kinderen van groep 5 en 6 mee op reis. Hij vertelt over het bijzondere verhaal van Bram en hoe hij via dozen de hele wereld over kan reizen. Ook heeft Michael een geheimzinnig koffer bij zich, waar spullen in zitten die Bram tijdens zijn avontuur nodig had. De kinderen leren een hoop over Brazilë, Noorwegen en China en worden meegesleurd in Michaels avontuurlijke verhaal. In het laatste deel moeten de kinderen een geheime code oplossen d.m.v. ansichtkaarten en uv-pennen. Als beloning leest Michael een stukje voor uit Bram.

Presentatie De Tempeljagers 
Voor de groepen 7 en 8 heeft Michael een nieuwe presentatie over De Tempeljagers. In deze spannende serie worden drie kinderen opgeleid tot echte avonturiers. Michael vertelt wat daarbij allemaal komt kijken, maar hij geeft kinderen ook een kijkje achter de schermen van een schrijver. Hoe komt een boek tot stand en wat verdient een schrijver nu eigenlijk? Dankzij de vele interactie die Michael met kinderen heeft, is dit een ongekend succes! 
 

Michael is bij ons in Roermond en Roerdalen op 24 verschillende basisscholen in de groepen geweest op schrijversbezoek. De uitkomst was eigenlijk overal hetzelfde: enthousiaste, betrokken kinderen die niet kunnen wachten om aan de serie van Bram of de Biebbende te beginnen. Vooral de interactieve gedeeltes van de presentatie en de site vielen enorm in de smaak.

- Bibliotheek Roermond

Ik vertelde je toen je kwam dat lezen voor veel kinderen uit 1B een crime is. Nu heb ik ze een verslag laten maken van jouw bezoek en wat blijkt: er zijn kinderen die jouw boek uit de bieb hebben gehaald en thuis lezen. Dit vind ik TOP!!! Er is zelfs een jongen die dyslectisch is en nog nooit een boek gelezen had, maar door jouw voordracht aan het lezen is gegaan.

- Broekland College Hoensbroek

De kinderen hebben bijna gevochten om als eerste de Bieb-bende te mogen lezen.In de middenbouw is het verhaal over Bram erg goed aangekomen. De leerlingen hebben nog een heel gesprek erover gehad. De bovenbouwleerlingen kwamen in eerste instantie mokkend binnen: "Pfff, een schrijver, wat moeten we daar nou mee?!" Uiteindelijk waren ze helemaal om en hebben de boeken al onderling verdeeld. Complimenten dus! Je hebt zelfs de niet-lezers aangesproken!

- De Pyler Heerlen

Michael is in staat om een grote groep kinderen geboeid te laten luisteren en enthousiast te maken voor zijn verhalen. Hij doet dat door zichzelf te zijn en kinderen serieus te nemen. Vernieuwend en jong! Een hele andere manier van leesbeleving en leesplezier.

- Bibliotheek Heuvelland

Michael Reefs weet kinderen die niet graag lezen aan het boek te kluisteren. Geen idee hoe hij dat voor elkaar krijgt, maar ik gebruik hem er graag voor.

- Hanneke Koene (Boekenwurm Maastricht, kinderboekwinkel)

Een inspirerende presentatie van Michael zorgt ervoor dat zelfs de stoere jongens gaan lezen.

- Christiaan Huygens College Eindhoven

Publicaties


Het verdwenen eiland Kivamba
2020, Uitgeverijen overig
Kinder- of jeugdboek

Helden van de Nacht
2020, Uitgeverijen overig
Kinder- of jeugdboek

Het geheim van het Klavertjesplein
2020, Uitgeverijen overig
Kinder- of jeugdboek

Bram en de Bliksemjagers
2019, Uitgeverijen overig
Kinder- of jeugdboek

De vloek van de Ferox
2019, Uitgeverijen overig
Kinder- of jeugdboek

De Toren van Enigma
2018, Uitgeverijen overig
Kinder- of jeugdboek

Bram en de Orde van Avalon
2018, Uitgeverijen overig
Kinder- of jeugdboek

Bram en het Zoldermysterie
2017, Uitgeverijen overig
Kinder- of jeugdboek

Het Middernachtcircus
2017, Uitgeverijen overig
Kinder- of jeugdboek

De Schatbewaarders
2016, Uitgeverijen overig
Kinder- of jeugdboek

Schim van het Kwaad
2015, Uitgeverijen overig
Kinder- of jeugdboek

De Tijdwachter
2015, Uitgeverijen overig
Kinder- of jeugdboek

Duister carnaval
2014, Uitgeverijen overig
Kinder- of jeugdboek

De legende van de Hemelrijders
2013, Uitgeverijen overig
Kinder- of jeugdboek

Media

video's

Bekroningen


Genomineerd voor de Hotze de Roosprijs 2013

Blijf op de hoogte

aanmelden voor onze nieuwsbrief