Joke Boon

Afbeelding van de auteur
toon meer

Genre
Non-fictie

Thema's
Gezondheid - Psychologie

Subthema's
eten bij reukverlies, koken, peulvruchten, eiwitranssitie

Sinds mijn 4e jaar heb ik volledige anosmie. Dat wil zeggen dat ik mijn reukvermogen helemaal kwijt ben en daardoor sterk verminderd proef. Ik schreef over mijn zoektocht naar het zintuig dat ik mis Het mysterie van de reuk(2009)  waarin ik verslag doe van de invloed van het reukvermogen op het dagelijks leven. Hierover geef ik lezingen(workshops)  en laat ik mensen het gemis van een zintuig ervaren. Daarna ben ik mij toe gaan leggen op het schrijven van kookboeken, want niets is onmogelijk! Ik schreef: Smaakvol en gezond eten met al je zintuigen(2010)  Bonen! (2015) (prijs meest duurzame kookboek 2016) en Koken met kleur! (2018) Ik vind het leuk om te vertellen over reukverlies en hoe je dan toch lekker kunt eten. Daarnaast zijn duurzaamheid, eiwittranssitie en dierenwelzijn stokpaardjes.

Publicaties

Smaakvol en gezond eten met al je zintuigen
2010, Kosmos
Non-fictie
Het Mysterie van de reuk
2009, Inmerc
Non-fictie

Media

foto's