Afbeelding van de auteur

Sjaan Flikweert


Geboorteplaats Amsterdam

Website http://www.sjaanflikweert.net

Facebook https://www.facebook.com/sjaan.flikweert
Spoken word-artist

Genre
Spoken Word - Poëzie - Toneel - Boekverfilming - Muzikale voorstelling

Thema's
Familie - Filosofie - Geschiedenis - Liefde - Diversiteit - Seksualiteit

Activiteiten
deelname gesprek/discussie - Interview (als geïnterviewde) - Jurylidmaatschap - Presentatie - Voordracht - Workshop/masterclass

Campagnes
Spoken Word 2019

Leeftijdsgroepen
Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Jongvolwassenen - Volwassenen - Senioren

Sjaan Flikweert is danseres en spoken word artiest. Ze is afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam, bachelor in art education, en heeft haar werk verdiept bij l'Ecole des sables in Senegal en in New York bij Alvin Ailey
Vanaf 2009 is zij onder de vleugel van Poetry Circle Nowhere actief als spoken word artiest. 

Met haar performances trad ze op in Zuid-Afrika bij o.a. Open Book festival, Portugal, Engeland en Brazilië. Ook hier in Nederland is Sjaan met haar dans- en woordkunsten al 10 jaar actief in theaters, schouwburgen en op festivals als De Parade en Oerol. In 2012 won ze als eerste Spoken. Ze wordt vertegenwoordigd door Poetry circle en Clubspoken. Daarnaast werkt ze in theatergezelschappen als Aya en Buhnenbiest, als danser en spoken word artiest. Ze werkt vaak samen met muzikanten. 

Ze geeft les op middelbare scholen in spoken word en dans, als ook op kunstvakopleidingen zoals Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam, Willem de Koning, Rietveld en Codarts. In deze workshops gaat het over de relatie tussen je verbale en non-verbale taal. 

Ze schrijft over uiteenlopende thema's, een persoonlijk verhaal in relatie tot haar sociaal maatschappelijke context. Soms geeft ze een poëtische bijdrage aan een tafeldebat, een andere keer staat ze in grote theaters en alles daartussen. 

Media

foto's

video's

Blijf op de hoogte

aanmelden voor onze nieuwsbrief