Katelijne Brouwer

Geboortedatum 23-02-1966

Geboorteplaats Amsterdam

Website http://www.deharmonie.nl/persoon/katelijne-brouwer/

Afbeelding van de auteur
Fotograaf: Babs Witteman

Geboortedatum
23-02-1966

Geboorteplaats
Amsterdam

Website
http://www.deharmonie.nl/persoon/katelijne-brouwer/

toon meer

Dichter

Genre
Poëzie

Thema's
Seksualiteit - Rouw - Natuur - Familie

Activiteiten
Voordracht - Workshop/masterclass

Leeftijdsgroepen
Groep 5-6 Basisonderwijs - Groep 7 -8 Basisonderwijs - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Volwassenen

Katelijne Brouwer volgde de Amsterdamse Schrijversvakschool waar ze in 2016 afstudeerde in de richting poëzie. Haar debuutbundel ‘De maagden moeten bloeden’ verscheen in 2018 bij Uitgeverij De Harmonie.

Eerder publiceerde ze korte verhalen en gedichten in onder andere De Optimist en Op Ruwe Planken. Ook het digitale tijdschrift Pretpark Poëzie nam gedichten van haar op. Ze publiceert regelmatig in het tijdschrift Dichter van Uitgeverij Plint. Daarnaast geeft ze schrijfworkshops aan de IMC-weekendschool en bij Inloophuis de Kraanvogel.

Ze komt graag in Artis, al mist ze de verdwenen dieren het nijlpaard, de zeekoe en de tijgers. Want seks, dood en dieren, dat is waar het om gaat in de poëzie van Brouwer. In haar debuut voltrekt zich de cyclus van het leven, te beginnen bij de kindertijd – met een fascinatie voor dieren, een zieke moeder, de dood, volwassenheid, liefde en zelf kinderen krijgen. Brouwer verenigt in haar taal het lyrische en het banale, humor en de serieuze zaken des levens.

Vroeger speelde ze poppenvoorstellingen met een muzikale papegaai die volgens haar zangjuf niet alleen praatjes had, maar ook veel talent. Van haar alter ego, Anna de zingende papegaai, leerde ze te spelen met taal en de woorden te laten zingen.

 

Publicaties

De maagden moeten bloeden
2018, Uitgeverij De Harmonie
Poëzie

Media

foto's

video's