Fotograaf: Colin Hill Imagery
Afbeelding van de auteur

Babs Gons


Geboorteplaats Utrecht

Website http://www.babsgons.com

Facebook https://www.facebook.com/babsgo

Twitter https://twitter.com/BabsGons
Spoken word-artist

Genre
Po√ęzie - Spoken Word

Thema's
Familie - Geschiedenis - Liefde - Diversiteit - Pesten

Subthema's
relatie's tussen mensen, familie, empowerment
Activiteiten
Voordracht

Campagnes
Spoken Word 2019

Leeftijdsgroepen
Jongvolwassenen

 

Babs Gons is schrijver, performer, theatermaker, host en docent creatief schrijven. Ze was jarenlang artistiek leider van de Poetry Circle Nowhere, en organiseerde voor die tijd tien jaar lang een maandelijks podium voor jonge dichters en schrijvers in Paradiso, onder de naam Palabras. Ze werkt regelmatig als docent spoken word en creatief schrijven op scholen en binnen jongerenproductiehuizen, geeft masterclasses schrijven voor performance en begeleidt talent op weg naar hun doel. Ze is onderdeel van het spoken word collectief Clubspoken en heeft een eigen performancecollectief De Vurige Harten Club waarmee ze korte krachtige performances, maakt  rondom allerlei thema’s, voor verschillende ruimtes en gelegenheden.

Haar bijnamen gaan van Dramakoningin, tot Le Grande Dame van de spoken word, ze stond op talloze podia in Nederland, droeg voor op radio en televisie en reisde met haar werk af naar o.a. Zuid-Afrika, Soedan, Groot-Brittannië en België.

Babs Gons is daarnaast jurylid van de J.M.A. Biesheuvelprijs, is lid van het vaste lezerspanel van Leesclub Le Monde van SLAA en Paradiso en presenteert verschillende programma’s, waaronder de muzikaal-literaire show Babs’s Woordsalon.

Media

video's

Openbare lezingen


29-08-2020 Buitenwatersloot 312, Delft (Zijlstra, (Jogchum))

13-09-2020 Neude 11 , Utrecht (Bibliotheek Neude)