Medy Oberendorff

Afbeelding van de auteur
toon meer

Illustrator

Genre
Jeugdboek - Kinderboek - Non-fictie - Prentenboek

Thema's
Dieren - Diversiteit - Duurzaamheid - Klimaatverandering - Natuur - Vriendschap - Wetenschap

Subthema's
insecten

Activiteiten
Groepsbezoek (Jeugd) - Interview (als geïnterviewde) - Jurylidmaatschap - Signeersessie - Workshop/masterclass

Campagnes
Burgerschapsvorming 2023 - Kinderboekenweek 2024

Leeftijdsgroepen
Groep 3-4 Basisonderwijs - Groep 5-6 Basisonderwijs - Groep 7 -8 Basisonderwijs - Jongvolwassenen - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Kleuters - Senioren - Volwassenen

Medy Oberendorff studeerde productvormgeving aan de Academie voor Beeldende Kunsten Maastricht en behaalde een Master Wetenschappelijke Illustratie aan de Universiteit Maastricht.

Tot 2009 werkte ze aan de Universiteit Leiden als wetenschappelijk illustrator daarna ging ze als zelfstandig illustrator aan de slag. Naast het illustreren gaf ze o.a. les op de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en beeldende vorming op basischolen.

Met oneindig veel geduld en in een geheel eigen stijl zoomt ze in op de dieren en planten die wij dagelijks om ons heen hebben maar waar we zo vaak aan voorbij lopen. Juist door haar verfijnde en zeer gedetailleerde weergave van de realiteit toont ze ons de schoonheid van een dood vogeltje, het vangmasker van een libellenlarve of het vernuft van een mestkever.

Voor Lannoo maakte ze het met "vlag en wimpel" bekroonde Het Wonderlijke Insectenboek en het met een zilveren griffel bekroonde Wonderbos, voor Rubinstein het prentenboek Johannes de Parkiet en Gerda de Goudvink

Media

foto's

video's