Afbeelding van de auteur
Fotograaf: www.vickypronkfotografie.com
toon meer

Fictieschrijver

Genre
Reisverhaal - Roman - Spanning - Young adult

Thema's
Diversiteit - Familie - Liefde - Mensenrechten - Migratie - Oorlog - Psychologie - Reizen - Vriendschap

Subthema's
Cultuurverschillen, integratie, vluchten, uithuwelijking

Activiteiten
Groepsbezoek (Jeugd) - Interview (als geïnterviewde) - Lezing - online activiteit (livestream) - online activiteit (video) - Presentatie - Schrijfopdracht - Signeersessie - Voordracht - Workshop/masterclass

Leeftijdsgroepen
Groep 7 -8 Basisonderwijs - Jongvolwassenen - Klas 1-3 Voortgezet Onderwijs - Klas 4-6 Voortgezet Onderwijs - Volwassenen

Cecile Korevaar (1976) is een Young Adult schrijver, storyteller, creatieve maker, inspirator en expert op het gebied van de verhalen achter krantenkoppen.

Door het dichterbij halen van actualiteiten, door ze menselijk en inzichtelijk te maken, zet ze jongeren aan het denken en oppent ze de dialoog met haar lezers. Haar verhalen stippen de rauwe randen van de werkelijkheid aan en zijn soms confronterend, maar zijn daarnaast vooral ook heel herkenbaar en leuk om te lezen!

 

Leerzaam en interactief: schoolbezoek van Cecile

Naast het schrijven van jongerenromans is Cecile te boeken als gastspreker op scholen en evenementen. Tijdens haar presentaties vertelt ze over het schrijverschap, hoe ze zich in onderwerpen verdiept, over de reizen die ze maakt en de inhoud van de onderwerpen zelf. Desgewenst kan er op één boek of onderwerp worden ingezoomd. Hierbij is het voeren van de dialoog met leerlingen haar voornaamste intentie. 

Tijdens haar presentaties neemt Cecile vaak een ervaringsdeskundige mee die nog meer over het onderwerp kan vertellen en waar de leerlingen zelf vragen aan kunnen stellen. Op deze manier krijgt het onderwerp nog meer lading en heeft het verhaal achter de krantenkop nog meer impact op de leerlingen.

De schoolbezoeken van Cecile Korevaar zijn geschikt voor onder-, midden- en bovenbouw, zij zal haar lessen aanpassen op leeftijd en onderwijsniveau. Cecile geeft ook boekpresentaties voor volwassenen.

 


Naast haar passie voor schrijven en spreken, heeft Cecile ook eigen podcast: De 'Thuis draag ik bij me' podcast, luister je nu op Spotify:

Thuis draag ik bij me - de podcast!

 

 

'Om mensen op de vlucht te begrijpen, moet je diep hun levens en gemeenschap induiken en je openstellen voor hun verhalen. Dit heeft Cecile Korevaar zorgvuldig en vanuit empathie gedaan. Thuis draag ik bij me is een eerlijke en menselijke vertelling van de situatie waarin vluchtelingen zich begeven. Het grijpt je bij de keel en laat je niet meer los.'

- Sinan Can, journalist en programmamaker

 

 

Publicaties

Thuis draag ik bij me
2022, Blossom Books
Young adult
Wat jij niet weet
2017, Godijn Publishing
Young adult

Media